Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!.

MIKKI

#151

13.08.2013 00:57

ITSE KOKENUT 2 ROTUKISSAN KUOLEMISTA 10 MINUUTISSA VÄÄRÄN HOIDON TAKIA. EDES PIENEN HERNEEN KOKOISTA PATIN LEIKKAUSTA EIVÄT OSANNEET TEHDÄ, VAAN MUUTEN TÄYSIN TERVE KISSANI KUOLI 10 MINUUTISSA EHKÄ SYYNÄ LIIKAA NUKUTUSAINETTA. TOISELLE ANNETTIIN VÄÄRÄ ENSIAPU.KISSOJENI IKÄ VASTA 1,3 VUOTTA JA 2,5 VUOTTA. MYÖS USEITA YSTÄVIENI JA NAAPURIEN KOIRIA JA KISSOJA KUOLLUT VÄÄRÄN HOIDON TAKIA. TÄYSIN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ JA JÄRKYTTÄVÄÄ!!! SUORANAISTA RAKKAIDEN LEMMIKKIEN TEURASTUSTA JA SUURTA RAHASTUSTA. KAIKKI MUUT TURUN ALUEEN ELÄINLÄÄKÄRIT OSAAVAT JA OVAT PÄTEVIÄ.
MIKKI

#152 Re:

13.08.2013 00:59

#151: MIKKI -  

 

ITSE KOKENUT 2 ROTUKISSAN KUOLEMISTA 10 MINUUTISSA VÄÄRÄN HOIDON TAKIA. EDES PIENEN HERNEEN KOKOISTA PATIN LEIKKAUSTA EIVÄT OSANNEET TEHDÄ, VAAN MUUTEN TÄYSIN TERVE KISSANI KUOLI 10 MINUUTISSA EHKÄ SYYNÄ LIIKAA NUKUTUSAINETTA. TOISELLE ANNETTIIN VÄÄRÄ ENSIAPU.KISSOJENI IKÄ VASTA 1,3 VUOTTA JA 2,5 VUOTTA. MYÖS USEITA YSTÄVIENI JA NAAPURIEN KOIRIA JA KISSOJA KUOLLUT VÄÄRÄN HOIDON TAKIA. TÄYSIN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ JA JÄRKYTTÄVÄÄ!!! SUORANAISTA RAKKAIDEN LEMMIKKIEN TEURASTUSTA JA SUURTA RAHASTUSTA. KAIKKI MUUT TURUN ALUEEN ELÄINLÄÄKÄRIT OSAAVAT JA OVAT PÄTEVIÄ.

Vieras

#153

13.08.2013 07:27

Vein Kissani päivystykseen koska Vallulla oli korvatulehdus. Tuhatjalassa kissaa hoidettiin silmätulehduksen takia, jos korvassa on kipuja ja kissa sulkee sen puoleista silmää, siksi he luulivat että Vallulla on silmätulehdus. Hoidin kissaa viikon heidän ohjeiden mukaan ja vointi vaan huononi. Vein toiselle lääkärille missä kovasti ihmeteltiin asiaa miten he ovat voineet edes antaa silmä lääkettä ja hoitaa sen mukaisesti Vallua kun se oli aivan selvästi korvatulehdus... Mikä oli mennyt jo sisäkorvaan ja krooniseksi, vieläkin joudun säännöllisesti Vallua lääkitsemään hänen loppu elämän..., Eli KIITOS TUHATJALKA :(

Vieras

#154 Hohhoijaa

13.08.2013 11:23

Aivan säälittävää ja naurettavaa hysterian lietsomista. Selkeästi käynnissä on kisa, jossa otetaan mittaa siitä kuka keksii kertoa mitä hirvittävimmän ja kauhistuttavimman tarinan eläinten teurastamisista Tuhatjalan pieneläinpäivystyksissä. Minullakin olisi muutama mehevä tarina kerrottavana, mutta kun ne eivät ole Tuhatjalasta vaan aivan toisaalta, jopa arvostetuilta eläinlääkäriasemilta. Niitä ei varmasti kukaan halua edes kuulla, koska tämän adressin tarkoitushan on hyökätä nimenomaan yhtä eläinlääkäriketjua vastaan. Suurimmassa osassa tarinoita näyttää sille että kyse on lisäksi enemmän tai vähemmän rahasta/rahattomuudesta. Yksinkertainen ohje näille valittajille on, että jos ei ole varaa hoitaa eläintä niin älä hanki sellaista. Varsinkin ilta-, yö- ja pyhäpäivystysaika on kallista. Ymmärrettävästi, siellähän päivystää yötäpäivää eläinlääkäri ja hoitaja oli potilaita tai ei, valmiina auttamaan hädän tullen. Eniten nauratti kertomus siitä, kuinka joku toinen eläinlääkäri oli osannut pelastaa koiran tekemällä kumihanskasta katetrin! Wow, huikeaa mielikuvitusta tarinankertojalla. Tosiasiahan on se, että silloin kun tapahtuu oikeasti hoitovirhe, niin siitä tehdään reklamaatio ja asia menee eläinlääkintävahinkojen arviolautakunnan käsiteltäväksi. Nämä ihmiset jotka täällä huutelevat suuremmalla suulla tarinoitaan viemättä asiaa eteenpäin ovat joko jättäneet kertomatta koko totuuden tapahtuneesta tai suurentelevat tapahtunutta mehevämmän jutun toivossa. Nämä ihmiset voisivat hankkia elämän ja luopua lemmikeistään jos ei ole varaa niistä huolta pitää. Mukavaa syksyä kaikille jotka osaavat ajatella myös omilla aivoillaan eikä tempaudu mukaan tähän säälittävään hysterian lietsomiseen.

Vieras

#155

13.08.2013 12:29

Viitaten allaolevaan kopioituun tekstiin. Kuka hemmetti katsoo (rääkkää) syömätöntä kissaansa kuukauden ja antaa se laihtua neljä kiloa (luurangoksi) ennen kuin hakee sille apua eläinlääkäriltä??? Todennäköisesto joku valitttamisen maailmanmestari joka ei ole valmis maksamaan mistään mitään ja odottaa että eläinlääkärikin voisi tutkimatta antaa diagnoosin kissasta ja mielellään ilmaiseksi parantaa sen kuin taikasauvan heilautuksella, tutkiminenhan maksaisi rahaa.
"En itse asu turussa, mutta Tampereella Tuhatjalka yhtä aikaansaamaton. Jos kissa ei syö n. kuukauteen, laihtuu neljä kiloo ja pystyt tunteen sen selkärangan nikamat ja eläinlääkäri ei osaa sanoa mikä on, niin se on kyllä vähän... joo... ja jos olen yhtään eläinlääkäri ohjelmia katsonut, niin ne kyllä osaa käsitellä kissat ilman että kyselevät kylmähiki otsalla jahka se puree ja että jos minä voin pitää kiinni. o.0 "
Elina

#156 Kaneja ei osata hoitaa lainkaan!!!!

13.08.2013 12:31

Itseni mielestä jo se että joutuu asioimaan IPADIN KANSSA ihmisen sijaan on törkeää!!!
Syötettyäni saamani tiedot laitteseen ilmestyi ilmoitus että koska eläimeni ei ole kissa tai koira, pitää minun odottaa henkilökuntaa jota ei kuulunut puoleen tuntiin!!!! Jouduin lopulta menemään toimenpidehuoneeseen ja vaatimaan palvelua koska lemmikkini voi todella huonosti ja olin lievästi sanottuna huolissani.
Ja lopulta kun kanini hoitoa saamatta kuoli minulle lääkäri tokaisi ettei "noista kaneista nyt tiedä juuri mitään!"??!??!?!? Lasku kyllä osattiin lähettää.

Vieras

#157 Näköjään taas yksi rahaton liikenteessä

13.08.2013 14:08

joka on jättänyt käyntinsä maksamatta, kun kerran lasku on pitänyt perään lähettää :( Köyhien ei kannattasi eläimiä hankkia, tai jättää sit vähemmälle irtoripsien ja rakennekynsien hankkiminen jotta kykenee pitämään huolta hankkimistaan eläimistä ja niiden terveydestä.


Mielestäni Tuhatjalan itsekirjautumispiste on todella kätevä, peruskäynneissä ei tarvitse ruuhkassa jonottaa tiskille. Erityistapauksissa täytyy varmasti ilmoittautua henkilökunnalle. Tyytyväinen olen ollut Tuhatjalan palveluun ja eläintenhoitoon, ja laskuja ei ole tarvinnut perään lähetellä ;)

Vieras

#158 Re: Hohhoijaa

13.08.2013 15:17

#154: - Hohhoijaa

Huvittuneena seurannut myös kyseistä keskustelua. Täysin samaa mieltä! Rahattomia valittajia ilmeisesti liikenteessä. Pannaan vaan päivystävä klinikka vaihtoon, samaaa kitinää tullaan jatkossakin kuulemaan!


Vieras

#159

13.08.2013 16:12

Samaan syssyyn voi vaihtaa Tampereellakin!

Vieras

#160

13.08.2013 18:03

Liian monta tapettua tai lopetettua eläintä jo tällä eläinsairaalalla.

Vieras

#161

13.08.2013 18:37

Keskustelu rahattomista ja niistä joilla sitä eläimen hoitoon on aihe ihan erikseen. Adressissa on kyse hoidon laadusta paikassa, johon ihminen (rahaton tahi ei) vie eläimensä hoitoon. Ja johon Turussa on pakko yöaikana eläinparat viedä. Kyse on eläinlääkäreistä, joiden pitäisi olla ammattitaitoisia ja tehdä kaikkensa eläimen hengen pelastaakseen, eikä tarjota ns. "Tuhatjalan käypähoito-ohjeistuksen" mukaan eutanasiaa kaikkiin oireisiin, joita ei ole viitsitty, osattu tai haluttu edes tutkia asianmukaisesti. Tutkimukset ja hoito joko viivästyvät milloin mistäkin syystä tai oikeaa hoitoa ei osata antaa koska ei ole ensin tutkittu. Samanlaista hoitoa osaisi antaa kuka tahansa Matti Meikäläinen. Mikä on ollut yleensä eutanasiaa edeltänyt diagnoosi? Onko sellaista ollut vai onko kyseessä ollut vain lääkärin arvelu siitä että oma ammattitaito ei enää riitä tästä eteenpäin joten otan itselleni helpon ratkaisun? Surkea tilanne.


Vieras

#162 Oliko vanha päivystysjärjestely parempi?

13.08.2013 19:11

Oliko mielestänne päivystysjärjestely ennen Tuhatjalkaa parempi ja menikö Turun kaupungin tekemä uudistus jotenkin pieleen? Aikaisemmin Turun ja ympäristökuntien eläinlääkäriasemat ja kaupungin eläinklinikan eläinlääkärit päivystivät kukin vuorollaan. Näin se ennen oli järjestetty kymmenien vuosien ajan, mutta nyt kaupunki yritti kehittää palvelutasoa ja päätyi ostopalveluun Tuhatjalalta, joka hoitaa kaiken päivystykseen liittyvän.

Vieras

#163 Re: Oliko vanha päivystysjärjestely parempi?

13.08.2013 19:30

#162: - Oliko vanha päivystysjärjestely parempi?

Palvelutason kehittäminen on tosiaan se mistä pitää lähteä liikkeelle ja itse ainakin ajattelin aikoinani että hyvä kun kaikki on keskitetty paikkaan, jossa on kunnon välineistö, röntgenit jne. aina saatavilla ja aina tietää että mihin mennä. Eipä se mennyt niin.. kun välineitä pitäisi myös käyttää ja paikalla pitäisi olla osaava porukka.

Aikaisemmin tuolla kiertosysteemillähän oli kyllä mahdollisuus että sairaus sattui silloin kun päivystysvuoro oli jollain takahikiän lääkärillä, ensin piti löytää paikka mihin mennään ja varustetaso saattoi olla jotain aataminaikuista jne. Silloin kuitenkin elettiin venäläistä rulettia sen kanssa sattuiko huono mäihä vai ei, nyt se huono mäihä on joka kerralla lähes takuuvarmaa. Kaupungin pitää vaatia ostopalvelussa laatua eli määritellä laatumittarit ja niiden täyttymistä pitää seurata. Hoitohenkilökunta ei voi olla ensi kertaa harjoittelemassa osaamistaan elävillä eläimillä päivystyksessä, siellä pitää olla vanhoja konkareita jotka tajuavat mitä tutkimuksia tehdään aina automaattisesti missäkin tilanteessa ja mistä konsultoidaan apuja kun tulee itselle tenkkapoo. Ja jos laatumittarit näyttävät punaista niin sopimus raukeaa, muutenhan palvelun tuottaja voi elää juuri ja juuri rimaa hipoen koko sopimuskauden ja eläimet kärsivät.

Riikka K

#164 Re: Hohhoijaa

13.08.2013 20:06

#154: - Hohhoijaa

"Tosiasiahan on se, että silloin kun tapahtuu oikeasti hoitovirhe, niin siitä tehdään reklamaatio ja asia menee eläinlääkintävahinkojen arviolautakunnan käsiteltäväksi."

Ei mene näin. Reklamaatio menee suoraan Tuhatjalkaan. Jos et hyväksy heidän omaa päätöstä, voit itse viedä asian eteenpäin arviolautakuntaan ja maksaa siitä 150 euroa.

Itse maksan mielelläni lääkäriin isojakin summia jos saan rahoilleni vastinetta,eli LAADUKASTA hoitoa ja ystävällistä ASIAKASPALVELUA. Nyt toisella koirallani on tulossa iso leikkaus, joka ei olisi edes pakollinen, mutta parantaa sen elämänlaatua, ja maksan mielelläni Vettoriin reilun 1000 euroa,koska olen saanut sieltä AINA todella hyvää asiakaspalvelua, ja laadukasta hoitoa, sekä lääkäreillä on aito kiinnostus koiriini, ja niiden vointiin. Maksan mielelläni sinne vähän suuremman summan esim rokotuksesta, koska saan rahoilleni vastinetta,ja tulee aina siellä käydessä todella hyvä, ja luottavainen olo.

 

Asiakas

#165 Pientä liioittelua

13.08.2013 20:32

En vaan voi olla ajattelematta, että näitä kauhustoorejaan täällä jakavat joko paisuttelevat tarinaa tai esittävät yksipuolisesti omien tuntemustensa kautta, tai molempia.

Monista tarinoista saa kuvan, että lemmikin omistaja jo päivystykseen mennessä tietäisi mikä on vialla, mutta lääkärit hoitavat silti jotain ihan muuta. Jos kuitenkin omistaja jo tietäisi missä vika piilee, niin kannattaisiko siitä vaikka kertoa lääkärille? Ja ihan reippaasti ääneen. Jos koette eläimenne saavan huonoa/virheellistä hoitoa niin sanokaa siitä HETI. Älkää odottako että lemmikki kuolee ja sitten itkekö asiasta jälkeenpäin netissä. Tuntuu kuin nämä ihmiset olettaisivat, että lemmikin voi vaivasta riippumatta tipauttaa klinikalle, ja lääkärit jotenkin maagisesti tietäisivät missä vika piilee? Koska eläimet eivät osaa itse vaivoistaan kertoa, on OMISTAJAN tehtävä tiedottaa lääkärille kaikki mahdollinen tarpeellinen informaatio eläimellä ilmenneistä oireista. Jos lääkärillä ei ole etukäteen tietoa mistä lähteä vikaa etsimään, on kaikki tutkiminen täyttä hakuammuntaa.

Toinen vaihtoehto on sitten se, että omistajalla ei ole ollut hajuakaan mikä eläintä vaivaa, mutta kertovat kuitenkin tarinan täällä ikäänkuin se olisi ollut ilmiselvää. Ah jälkiviisaus! Kuitenkin lukemattomat sairaudet oireilevat pintapuolisesti eläimillä samoin tavoin (esim apaattisuutena, syömättömyytenä jne) ja laboratoriotutkimukset ynnämuut ovat kaikki vain yksittäisiä työkaluja, ja niihinkin monet vaivat vaikuttavat samalla tavalla. Jonkun järkytys lääkärin kommentista, kuinka kaneista ei tiedetä, on lähes huvittavaa. Sehän oli vain totuus. Ell-opiskelijalla täytyy olla ihan henk.koht mielenkiinto näitä "erikoisempia" lemmikkejä ja niiden sairauksia kohtaan ja opiskella niitä omaehtoisesti, sillä yliopistossa tuollaisiin pikkueläimiin ei todellakaan paneuduta samalla syvyydellä kuin perinteisempiin koiriin. Ja vaikka paneuduttaisiinkin, niistä tiedetään silti varsin vähän verrattuna perus-eläimiin. On äärimmäisen epätodennäköistä, että päivystävällä (millä tahansa klinikalla) osuisi kohdalle joku kani-spesialisti tai vaikka undulaatti-expertti.

Suhtaudun myös epäileväisesti näissä "teurastus"-jutuissa esitettyihin tapoihin, millä päivystyksen henkilökunta olisi lopetustarpeesta/vaihtoehdosta ilmoittaneet. Sen kyllä uskon, että lemmikkien omistajat ovat KOKENEET kaikki eutanasiaan liittyvät kommentit näin. Oman vakuutuksettoman koirani tehohoidossa Yliopistollisessa eläinsairaalassa minulta kyseltiin useaan kertaan haluanko varmasti yrittää hoitoa, vaikkei ennusteesta ole tietoa. Herkempi varmasti kokisi tällaisen niin, että eläintä ei haluta hoitaa tai ettei sitä pidetä minkään arvoisena. Mutta se on vain todellisuutta, että eläinten sairauskulut voivat nousta hyvin korkeiksi. On asiallista varmistaa ja vielä toisenkin kerran varmistaa, että kulut ollaan valmiita maksamaan. Nehän tulevat maksettaviksi vaikka eläin menehtyisikin, ja se pitää pitää mielessä. Oma koirani onneksi toipui hyvin.

En muuten tiedä onko Tuhatjalassa vieläkään kyynmyrkyn antiseerumia, mutta tästäkin päivitelleelle huomauttaisin, että ko. seerumi on erityisluvan vaativa lääke ja Tuhiksessa ainakin vielä keväällä oli lupienhankintaprosessi kesken. Ei ole heidän syytänsä, ettei heillä sitä ole ollut tarjota. Oman koiran kyynpurematapauksessa minulle kyllä kerrottiin heti, ettei heillä ole antiseerumia, ja tiedustelivat onko meidän mahdollista ajaa esim Tampereelle jos tilanne sitä vaatii (kyseessä oli pyhäpäivä, joten muut klinikat Turussa eivät olleet auki). Muistuttaisin siitäkin, että myös klinikoilla joilta vasta-ainetta löytyy, punnitaan hyvin tarkkaan kannattaako sitä antaa. Huonolla tuurilla koira voi kuolla tuohon vastamyrkkyyn. Jos ei näytä siltä, että antiseerumia olisi tarpeellista antaa, mutta koiran tila romahtaakin pari päivää myöhemmin... ei vastamyrkky siinä kohtaa enää riitä, vaan koira todennäköisesti tarvitsee plasmansiirron. Sometimes shit just happens. Kuitenkin useimmat koirat toipuvat kyynpuremasta pelkällä nesteytyksellä, vaikka saattavatkin tarvita sitä useampana kuin yhtenä päivänä.

Vieras

#166 Re: Re: Hohhoijaa

14.08.2013 07:17

#164: Riikka K - Re: Hohhoijaa

Tarkoitin kirjoituksellani sitä, että mikäli OIKEASTI hoitovirhe on tapahtunut, niin omistaja kyllä vie asian eteenpäin. Pakko ei ole tehdä edes reklamaatiota, vaan asian voi viedä suoraan eläinlääkintävahinkojen arviolautakunnan käsiteltäväksi. Hoitovirheen tapahtuessa 150 euron hinta asian selvittämisestä ei ole korkea, mutta se vähentää selkeästi turhien ilmoitusten tekemistä. Summasumlaarum, olen edelleen sitä mieltä että nämä ihmiset jotka täällä netissä mesovat kauhutarinoitaan viemättä asiaa eteenpäin, ovat joko jättäneet kertomatta koko totuuden tapahtuneesta tai suurentelevat tapahtunutta mehevämmän jutun toivossa.

Uskomattomalta tuntuu valittaminen esim. siitä että omistaja on ITSE joutunut pitämään lemmikistään kiinni hoitopöydällä kun eläinlääkäri on tutkinut potilasta. Tai siitä että omistaja on joutunut olemaan ITSE hoitohuoneessa valvomassa nesteytyksessä olevaa eläintään. Onhan se ihan kauheeta ja todella huonoa palvelua ;)


Vieras

#167 Re: Pientä liioittelua

14.08.2013 07:37

#165: Asiakas - Pientä liioittelua

Juurikin näin :)

 

Mikäli eläinlääkäri omistaisi sen kristallipallon ja taikasauvan, olisi diagnoosiin pääseminen ilman tutkimuksia huomattavasti helpompaa. Eläin kun ei itse osaa kertoa oireitaan ja tuntemuksiaan, niin omistajan kertoman sekä perustutkimuksen mukaan lääkäri lähtee tekemään tutkimuksia sairauden syyn selvittämiseksi.

Monet kirjoittajat täällä selkeästi kuvittelevat olevansa asiantuntijoita ja kirjoittavat faktoina asioita joista eivät kuitenkaan tiedä juurikaan, yhtenä esimerkkinä tuo antiseerumin käyttö kyyn puremissa. Kuten #165 kirjoitti, vasta-aineen käyttö tulee punnita hyvin tarkkaan, sillä riskitöntä se ei ole. Ja näinhän se menee, vallittamisen aihetta on aina: yksi mesoo siitä että vasta-ainetta ei annettu, ja toinen mesoo siitä että eläin teurastettiin antamalla sille vasta-ainetta :D

Laumanvartijat

#168 Reklamaatio tehtiin, mutta ei yhteydenottoa takaisin ole tapahtunut

16.08.2013 07:16

Tuhatjalka Turku
Vuosi sitten laumanvartija koirani sai syvän anturahaava etutassuun, kuinka ollakkaan arki-iltana. Soitto Turun Tuhatjalkaan ja sinne saatiin mennä muutaman tunnin päästä. Kotona tietenkin laitoin siteen koirani jalkaan suojaksi, koska verta tuli ja sitä oli joka paikassa.

Tuhatjalkaan päästyämme istuimme odottelemaan siihen odotustilaan. Meidän jälkeen tuli nelihenkinen perhe, ilmeisesti marsun kanssa siihen odottelemaan. Ymmärsin heidän puheistaan, että oli marsun viimeinen reissu, pikkutytöt siinä itkeskelivät ja silittelivät rakasta lemmikkiään. IHMETTELEN, ettei heitä ohjattu johonkin huoneeseen odottelemeen ja hyvästelemään lemmikkiään. Siinä he istuivat edelleen, kun tulin muutaman tunnin päästä hakemaan koiraani kotiin.

Meidät kutsuttiin viimeinkin tutkimushuoneseen, meidät haki sellainen nuorehko naiseläinlääkäri. Kerroin mitä oli tapahtunut. Hän sanoi, että täytyy katsoa sitä haavaa, kun sain koirani istumaan, niin hän tuli ja KISKAISI tupon pois jalasta, koirani vinkahti ja veti tassun mahansa alle, ARVATKAA VAIN SATTUIKO?? Hänellä EI ollut minkäänlaista KOKEMUSTA laumanvartijakoirista ja miten näitä koiria tulisi lähestyä ja ENNENKAIKKEA TUNTUI, ETTEI HÄN VÄLITTÄNYT, EI OLLUT MINKÄÄNLAISTA INHIMILLITYYTTÄ ELÄINTÄ KOHTAAN.

Hän sanoi, että haava täytyy ommella. Eläinlääkäri tai kukaan muukaan EI pyytänyt PUNNITSEMAAN koiraa, koiralleni vain annettiin rauhotuspiikki ja HUPS samantien koirani lysähti lattialle. Luulin tosiaan, että nyt koira kuolee siihen paikkaan. Eläinlääkäri lähti samantien ulos huoneesta, ei edes katsonut koiraani.
Ehkä 15 min. päästä hoitaja ja lääkäri tuli paarien kanssa hakemaan häntä. He nostivat koirani paareille, kaulapannasta vain nostettiin, niin että pää retkotti. Olin kyllä aivan järkyttynyt tästä tilanteesta. Ei minkäänlaista välittämistä.
Minulle sanottiin, että n. 2 tunnin päästä voisi tulla hekemaan.

2 tunnin päästä menin takaisin Turun Tuhatjalkaan. Ilmoittautumistiskillä istui hoitaja ja tämä samainen naislääkäri.
Rupesin kyselemään eläinlääkäriltä miten Pipsan tassun ompelu ja hoito oli mennyt, onko kaikki ok? EN SAANUT MINKÄÄNLAISTA VASTAUSTA KYSEISELTÄ NAISELÄINLÄÄKÄRILTÄ. Vieressä oleva hoitaja katsoi lääkäriä "kysyvästi", mutta vastauksia en saanut. (lääkäri oli ilmeisesti menettänyt puhekykynsäkin). Hoitaja rupesi sitten kertomaan hoidosta. Kysyin kipulääkkeen annosta ja antibiooteista kyseiseltä hoitajalta, joita koiralleni annettaisiin kotona. Hoitaja tarkisti vielä eläinlääkäriltä, oliko koirani saanut hoidon yhteydessä jo kipulääkkeen ja antibiootin? LÄÄKÄRI EI VASTANNUT. USKOMATONTA MITÄ KÄYTÖSTÄ TURUN PÄIVYSTÄVÄLTÄ ELÄINLÄÄKÄRIASEMALTA! Ihmettelen tätä käyttäytymistä, itse ainakin haluan jutella hoitavan eläinläärin kanssa koiran hoidosta ja kuulla miten kaikki on mennyt, mutta tällä asemalla ei ainakaan tämän eläinlääkärin kanssa voinut keskustella.

No hoitaja toi Pipsan sieltä huoneesta ja onneksi oli VIELÄ silloin kunnossa. Hoitaja sanoi, että parin päivän päästä voisi sitten vaihtaa siteen. Ja 10 päivän päästä otetaan tikit pois.
Viikonloppu oli tuskallinen, näin että koiran tassu oli tosi kipeä. Onneksi olin lomalla ja pystyi hoitamaan koiraani. Rupesin vaihtamaan sidettä ja IHMETTELIN, että onpa kummallisen näköinen ommel, no ei siinä sitten sen enempää, laitoin sitten puhtaan siteen tassuun. Antibiootti ja kipulääkkeet oli mennyt jo 4:ttä päivää ja koira oli edelleen vaan kivulias. Rupesin tarkistelemaan lääkkeitä joita koirani oli saanut ja ihmettelin, että miksi tälläistä kipulääkettä, jota ei mielestäni olisi edes kuulunut määrätä tälläisille leikkauspotilaille. Soitin heti Turun Tuhatjalkaan ja kerroin tilanteen ja vaadin että, lääke vaihdetaan toiseen, jota meillä on joskus aikaisemminkin ollut. Hoitaja ei luvannut, että lääkäri vaihtaa sitä, mutta sanoin että se on vaihdettava (olin todella kovana tässä asiassa), koska koirani on kivulias edelleen. Toinen lääkäri teki onneksi puhelinmääräyksen apteekkiin, josta hain lääkkkeen ja koiran kivut rupesivat hellittämään.
Taas vaihdoin sidettä - EI VOI OLLA TOTTA - haavan ompeleet olivat revenneet auki ja haava ammotti auki. Ajattelin, että Turun Tuhatjalkaan en varmasti enään koskaan mene koirieni kanssa, joten soitin heti omalle ystävälliselle eläinlääkäriasemalle. Kerroin sinne tämän koko jutun, miten meitä oli hoidettu ja kuka eläinlääri oli hoitanut.
Onneksi sain heti ajan heille ja pääsin lähtemään. Siellä me pääsimme HETI huoneeseen ja eläinlääkäri tuli katsomaan koirani tassua. Side otettiin varovasti pois tassusta ja koira antoi eläinlääkärin tarkastella haavaa. Hän sanoi siinä jo heti että näytti amatöörin tekeleeltä. Haava olisi pitänyt ommella kerroksittain, jota Tuhatjalassa lääkäri ei ollut tehnyt. ELI TURUN TUHATJALASSA EI PÄIVYSTÄVÄ ELÄINLÄÄKÄRI OSANNUT OMMELLA KOIRAN TASSUA, SE OLI SYVÄ JOTEN SE OLISI PITÄNYT OMMELLA KERROKSITTAIN.
No koira nukutettiin ja vietiin leikkaukseen, haavasta jouduttiin leikkaamaan vanhoja reunoja pois, että ompeleet pysyivät.
Nyt koirani pääsi KUNNOLLISEEN hoitoon ja rupesi pikkuhiljaa paranemaan.

Sen olen päättänyt että Turun Tuhatjalkaan en koiriani vie koskaan hoitoon, jos olisi pakko mennä esim. yöaikaan, niin tämä naiseläinlääkäri ei koiriini koske. Onneksi nyt on tullut näitä lääkäriasemia, jotka ovat myöhempään auki ja vielä viikonloppuisinkin.


Ruffea ajatellen

#169 Turun eläinlääkäripäivystyksen mahdolliset epäkohdat on ensin TUTKITTAVA.

17.08.2013 10:24

Minun ymmärrykseni mukaan Turku ehkä voisi purkaa sopimuksen, jos on osoitettavissa hoitovirheitä tapahtuneen. Tässä ei huomioida epäystävällistä suhtautumista tai kalliita maksuja, jotka lienevät säädösten rajoissa.
Siksipä jokainen tapaus, jossa selvää hoitovirhettä epäillään tapahtuneeksi, pitäisi tarkkaan tutkia puolueettoman instanssin toimesta. Ko firman toimitusjohtajalle menevä reklamaatio, joka ei sieltä etene, tuskin täyttää tätä vaatimusta.
Toimintaa valvovat AVI ja Valvira viime kädessä.
Minusta on hyvä, että epäilyttävistä tapauksista keskustellaan, ne pitäisi tutkia, mutta hutkia ei voi ennen tutkimista. Valitettavasti myös ihmispäivystys paikoin käyttää melko kokematonta ja uraansa vasta aloittelevaa lääkärihenkilökuntaa. Jää nähtäväksi,miten siihen pystytään puuttumaan. Jaloillaan äänestäminen on usein hyvä keino,mutta jos päivystysaikaan on valittavissa vain yksi vaihtoehto, mitä teet?...
Saattaa myös olla niin,että hoitovirhettä ei ole tapahtunut, mutta hoitavan eläinlääkärin sosiaalinen kyvykkyys ei ole riittävä kohtaamaan ahdistunutta omistajaa ja antamaan asiallista, mutta empaattista informaatiota tilanteesta...........tämä on sekä persoonallisuus- etä koulutuskysymys.
Koiran omistaja

#170 Re:

18.08.2013 09:57

#126: -

Sama juttu, pelkkää hyvää sanottavaa. Lähinnähän täällä nyt porukat itkee, että kun makso niin paljon, jouduttiin odottamaan ja voi voi... Jos ei raatsi maksaa eläimen hoidosta, ei pidä ottaa eläintä, jos ei ole pinnaa odottaa eläin- tai muussakaan lääkärissä, miten on pinnaa hoitaa eläintä. Sitäpaitsi joskus vaan on niin, että eläintä ei pysty eläinlääkärikään pelastamaan, kuten ei aina lääkäri ihmistäkään.

Ärsyyntynyt näihin hysteria-adresseihin

#171 Re: Hohhoijaa

18.08.2013 10:18

#154: - Hohhoijaa

Aivan juuri niin! Suurimmalla osallahan näissä tarinoissa tuntuu olevan pahin murheen aihe se, että kun se käynti makso, jouduttiin odottamaan (voi kauheeta), kun henkilökunta ei ollu tarpeeksi ystävällistä, jonkin kohdalla semmonenkin tragedia, että kun Tuhatjalan tulostimesta oli paperi loppu, että tän tason murheita ja ongelmia.

Olen täysin samaa mieltä, että jos pitää narista eläinlääkäreiden taksoista, ei pidä ottaa eläintä. Me ollaan saatu viimesen päälle hyvää hoitoa koirallemme Tuhatjalassa. Päivänselvä asia, että se käynti makso, jouduttiin odottamaan, TIETENKIN, kun olihan siellä muitakin eläimiä, kun meidän haukku saamassa kiireellistä hoitoa. Ei se lääkäri paljoa meille jutellut, luojan kiitos, tärkeempää on hoitaa ne eläimet, kun löpistä mukavia eläinten omistajien kanssa, että todellakaan en tätä adressia allekirjoita!

Skulduggery

#172 Re: Pientä liioittelua

20.08.2013 13:41

#165: Asiakas - Pientä liioittelua

"Tuntuu kuin nämä ihmiset olettaisivat, että lemmikin voi vaivasta riippumatta tipauttaa klinikalle, ja lääkärit jotenkin maagisesti tietäisivät missä vika piilee? Koska eläimet eivät osaa itse vaivoistaan kertoa, on OMISTAJAN tehtävä tiedottaa lääkärille kaikki mahdollinen tarpeellinen informaatio eläimellä ilmenneistä oireista. Jos lääkärillä ei ole etukäteen tietoa mistä lähteä vikaa etsimään, on kaikki tutkiminen täyttä hakuammuntaa"

Vaivasta riippumatta, maagisesti kertoa missä vika.. tuohan kuulostaa normaalilta perus tallaajalta joka tilaa ajan lääkäristä ja kuka -kuten kuka tahansa meistä ihmisistä- olettaa kuulevansa ja saavansa asiantuntevan lääkärin näkemyksen vaivastaan/olotilastaan ja kyseiseen olotilaan auttavat ohjeet sekä lääkkeet. Normaali oletus minusta mutta sinä näet siinä jotain naurettavaa jostain kumman syystä. Ja tottakai jokainen lääkärille lemmikkinsä vievä kertoo kotona ilmenneistä oireista, moisten peräänhän kysytään puhelimen toisesta päästä jo aikaa varattaessa! Ja on kyllä mielenkiintoista pohtia sellaisen lääkärin omatuntoa, joka tietentahtoen määrää suurella todennäköisyydellä väärät lääkkeet väärään vaivaan, tiedostaa että mahdollisesti tuottaa potilaalle haittaa auttamisen sijaan ja ojentaa silti laskun kysysmerkki pään yläpuolella loistaen. Puhun nyt siis hakuammunnasta ja tilanteesta jossa lääkäri ei suoraan myönnä olevansa tuntemattomilla vesillä vaan jatkaa silti täysin sokkona. Pelottavan kuuloinen skenario.

"Jonkun järkytys lääkärin kommentista, kuinka kaneista ei tiedetä, on lähes huvittavaa. Sehän oli vain totuus."

On asia erikseen kun lääkäri rehellisesti kertoo eläimen omistajalle olevansa hyvin epävarma ja ei niin tietoinen kyseisestä lajista, joten hän joko ohjaa omistajan lemmikkinsä kanssa asiantuntevampiin käsiin tai yrittää ensin selvittää josko rakennuksesta siihen aikaan löytyisi lajin paremmin tunteva lääkäri. Aivan toinen ja ei niin hupaisa hetki on se, kun jälkikäteen omistajalle selviää että eläintä oli hoidettu aivan väärin ja hän muistaa lääkärin kevyesti huikanneen lemmikin kuoltua että noh eihän kukaan tuommoisista lajeista todellakaan kukaan mitään tiedä varmuudella.. Miksi lääkäri, joka ei lainkaan tunne kyseistä eläinlajia lääkärin näkökulmasta, lähtisi teeskentelemään itselleen että hän osaa ja samalla kirjaimellisesti leikkii eläimen hengellä?

Ja jos olet se hohhoijaa-henkilö, niin todella pahalta tuntui suoranainen ivailusi kokemuksistaan kertoneita kohtaan ja se että haukut heidät raha-ahneiksi ja kitupiikeiksi, joilla ei edes kuuluisi olla eläimiä. Oletan että mielipiteesi näiden tarinoiden raha-osuudesta viittasi siihen kohtaan kun kokemuksen kokenut hämmästeli sitä, että vääräksi ja haitallisiksi todetuista toimenpiteistä laskutetaan. Viittaan nyt tarinoihin joissa eläin on viety toiseen paikkaan jossa mm. ei ole ainoastaan todettu vaan hämmästelty tekemättä jätettyjä toimenpiteitä, määrättyjä vääriä lääkkeita ja aivan metsään tehdyistä diagnooseista + joko korjattu tuhatjalan virheet tai tehty se mikä olisi heti pitänyt tuhatjalassa tehdä.

Yritäpä kuvitella että viet autosi korjautettavaksi. Kerrot miten se on toiminut ja miksi sinusta tuntuu ettei kaikki nyt ole kohdillaan. Palaat ja toivot saavasi eheän auton. Auto ei siltikään toimi hyvin mutta saat siitä huolimatta laskun. Viet auton toiseen paikkaan jossa todetaan mikä autossa on alunperin ollut vikana, kerrottuasi ensin mitä ensimmäisessä paikassa kerrottiin. Saatkin kuulla että ensimmänen korjaamo teki huonoa jälkeä, ei huomannut virallisen ongelman syytä ollenkaan ja tekivät sörkkimisellään enemmän haittaa kuin hyvää. Nyt sinua harmittaa miksi ensimmäinen paikka rahoitti ison summan rahaa huonosta palvelusta ja kun soitat sinne asian tiimoilta, sieltä vastataan ivaillen "noh auton pitäminen kunnossa maksaa, älä pidä autoa jos se on sinusta niin kallista". Ei sinua harmittanut se että he velottivat kauhean summan rahaa vaan se että maksoit oikeastaan siitä että he eivät parantaneet autosi kuntoa yhtään ja tuon päälle vielä lisäsivät sen vikoja :/

 

dogo

#173 päätöksensä jo aikoja sitten tehnyt !

21.08.2013 12:03

minulla on 3 kpl. 10 vuotiasta sisäkissaa ja 1 kpl. 7,5 kk. vanha uros koiran pentu ja olen kuullut ja sisaruksilta nähnyt heidän kissojensa hoito tuloksia jotka olivat järkyttävät! tuhatjalka halusi lopettaa siskoni uros kissan pennun kun he eivät löytäneet syytä miksi kissa ei kävellyt kunnolla! sisko vei toiselle lääkärille ja siellä annettiin kaksi kertaa kortisonia ja kissa tuli terveeksi kärsittyään ihan turhaan kovista selkäkivuista melkein kuukauden tuhatjalan epäpätevyyden takia???eikä ole sen jälkeen selkä vaivannut kissaa ollenkaan! itse en vie koskaan omia eläimiäni sinne sen päätöksen minä tein siskoni kissan epäpätevien eläinlääkäreiden takia ja maksoi siis hunajaa ne käynnit siellä???

Vieras

#174 Miksi paljon allekirjoittajia muualta kuin Varsinais-Suomesta?

22.08.2013 19:17

Minkä takia yli 1/3 adressin allekirjoittajista on aivan muualta kuin Varsinais-Suomesta. Eihän heillä pitäisi olla mitään sanottavaa tähän, koska se ei heitä koske. Eläinläääripäivystys on tarkoitettu vain Turun ja ympäristön eläimile. Muualla on omat päivystysjärjestelyt tai ei ole ollenkaan järjestettyä päivystystoimintaa. Joukkohysteriaa?

Vieras

#175

22.08.2013 23:12

kattelkaas uteliaisuuttanne kuinka paljon tuhatjalan liikevaihto on noussut vuodessa ja osakkaina on luultavammin kunnallisia eläin lääkäreitä itse en löytänyt osakkaiden nimiä jos joku niitä löytää niin olisi mukava nähdä ketä firmaa omistaa tuhatjalkahan on vain tuotemerkki ei yrityksen nimi ja lakihan määrää että jokaisella kunnalla pitää olla päivystävä eläinlääkäri mutta varsinais-suomessa kaikki eläin lääkärit ilmoittavat iltaisin että ottakaa yhteys tuhatjalkaan ja aika annetaan sieltä mielellään silloin kun on yö päivystys taksa