Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #20328 Re: Re: Re: Re: Re: Tapaus A Oilinki....

11.09.2013 08:31

#20326: - Re: Re: Re: Re: Tapaus A Oilinki....

 

Hyvää - ,  sanoi mustapartainen mies, - Huomenta!    Muistatko,  kun sulla on huippu muisti,  mistä tämä sanonta lähti joskus liikkeelle?

Mutta oikeesti Huomenta ja Siunaus joka sydämeen!

Muistatko kuulleesi joskus nimen Arauna?  hebr.arawna'   mahd. (Herra on) väkevä.

Arauna  oli Jerusalemissa Daavidin aikana asunut jebusilainen,  joka "sattui" omistamaan puimatantereen Moorian vuorella. 

(Historijoitsija Rachel Eliorin mukaan jebusiitit liittoutuivat juutalaisten keskuudessa vallassa olleen Daavidin suvun kanssa, ja muodostivat myöhemmin Babylonin vankeuden jälkeen essealaiset yhteisöt niin Kuolleenmeren rannoilla kuin Eufratin laaksoissakin.)

Puimatanner taas "sattui"  olemaan kolmen aivan erityisen dramaattisen tapahtuman  eriaikainen mutta tietyllä tavalla samanmerkityksinen paikka:

1.  2 Sam:24   Daavid -alkoi Jumalan tahdon vastaisesti suorittaa katselmusta juudan ja Israelin väkimäärästä. (Siihen aikaan miesluvusta)  Jooab yritti saada Daavidia luopumaan laskusta,  muttei onnistunut ja Jooab sotapäällikköineen joutui lähtemään 9 kk- kestävälle katselmukselleen. 

Urakan päätyttyä miehet palasivat ja ilmoittivat väen määrän,  800 000 asekuntoista miestä.   Daavid oli kuitenkin jo tullut todellisuuden tasalle mahti- sfääreistään. Ja ymmärsi tekonsa: Minä olen tehnyt suuren synnin.  Daavid sai anteeksi,  mutta seuraus lankesi ruttona maksettavaksi. Kansaa kuoli nyt melkein yhtäsuurin luvuin kuin laskettaessa heitä oli - 70 000.

"Mutta kun enkeli ojensi kätensä Jerusalemia kohti,  tuhotaksensa sen,  katui Herra sitä pahaa, ja sanoi enkelille,  joka kansaa tuhosi; "Jo riittää;  laske kätesi alas."  Ja Herran enkeli oli silloin jebusilaisen Araunan puimatantereen kohdalla.