Hämeenlinnan lasten kotihoidontuen kuntalisää ei saa lakkauttaa!

Armi

/ #12 Re:

22.05.2011 22:11

#10: Irma Taavela -  

 Loviisassa on käytössä kuntalisä 200e/perhe, jossa hoidetaan alle 3v lasta tai lapsia. Käytännössä täällä ei ole alle kaksivuotiaita kuin kourallinen kunnallisessa hoidossa. Kunnalle alle kaksivuotiaan hoitopaikka tulee maksamaan keskimäärin jopa tuhat euroa (kun otetaan kaikki kulut huomioon) kuukaudessa.

Lapinjärvellä tilanne on perheelliselle vielä ihanteellisempi, jokaisesta alle kolmevuotiaasta saa 200e ja muista alle kouluikäisistä sisaruksista vielä sisaruslisät päälle.

Päätöksenteko menee niin, että lautakunta tekee päätöksen, joka hallituksessa ja valtuustossa nuijitaan läpi kumileimasimen tavoin. Näin oletan omalla kokemuksella. Jos muutosta haluaa, tosiaan kannattaa katsoa lautakunnan jäsenten nimet ja ottaa heihin suoraan yhteyttä, mahdollisimman moneen vieläpä ja eri puolueista. Lisäksi kaivaa mahdollisimman paljon tietoa ja lukuja perusteeksi. Kotiäidit, mitä tällä hetkellä vielä suurin osa lasten kanssa kotona olijoista on, eivät ole mitään maailman arvostetuinta sakkia, ja heidän toimeentuloon ei haluta satsata. Osa porukasta ajattelee, että kyllä ne naiset muutenkin on kotona saivat rahaa tai ei. Jos teillä on siellä piiri, jossa tiedätte ja tunnette toisenne, niin voittehan ottaa selvää kuinka moni tarvitsee hoitopaikan heti jos kuntalisää ei tule. Kunnan on järjestettävä hoitopaikka kahden viikon sisällä ilmoituksesta. Hoitopaikka on annettava jos sitä hakee, sillä se on subjektiivinen oikeus, oli vanhemmat kotona tai töissä tai mitä nyt ikinä tekevätkään. En kehoita teitä kiristämään kuntaa, mutta esimerkkinä voi olla aivan valaiseva, että jos täältä nyt 20 alle kaksivuotiasta tarvitsee hoitopaikan kahden viikon sisällä niin kuinka paljon se tulisi maksamaan ja aiheuttamaan ongelmia...