Kannabis lailliseksi

Mauno Aatos
Espoo

/ #586 Maalaisjärkeä mukaan

03.05.2008 14:03

Lisäksi, mikä tarve sinulla on Aleksi Koponen puuttua toisten ihmisten elämään, jotka aiheuttavat haittaa KORKEINTAAN itselleen. Minä ainakan haluan, että tulevaisuudessa lapsillani olisi mahdollisuus valikoida tupakasta, alkoholista ja kannabiksesta sen haitattomimman huumeen, eli kannabiksen.

Toki toivoisin, ettei hän käyttäisi ollenkaan päihteitä, mutta se nyt on lähes täysin toivoton ajatus.

Itse ainakin haluan, että jos hän jonkun kanssa asioisi, niin se olisi kaupan kassaneidin, eikä epämääräisen diilerin kanssa, jolta löytyy takataskusta jos jonkinlaista kamaa.

Kannabis on edelleen saatavilla, oli se laitonta tai laillista, eikö olisi parempi keskittyä haittojen minimoimiseen ja kontrollointiin, kuin yhteiskunnasta syrjäyttämiseen ja polkemiseen?

Ja sinä puhut nuorista aikuisista. Kannabiksen ollessa laitonta, ei diilerit välitä, onko ostaja alaikäinen vai aikuinen, vaan myyvät huoletta pilveä myös lapsille, joten eikö olisi parempi saada päihteet laillisesti valtion kontrolloimalta taholta täysi-ikäisenä, kuin epämääräiseltä diileriltä?

Kannabis on jo täällä ja sota sitä vastaan on jo epäonnistunut. Minusta on jo aika lopettaa valheessa eläminen ja kohdata tosiasiat.

Myös monet kannabiksen haittoja korostavat tutkimuset on suoritettu lääkeyhtiöiden tahoilta, jotka menettäisivät suuria tuloja mikäli kannabis laillistettaisiin, eikö ihmiset joutuisi vetämään heidän valmistettuja pillereitä naamaansa, vaan käyttäisivät sen sijaan luonnollista kasvia.

Koko kannabiksen laittomuus perustuu Yhdysvaltain 60-luvun rasistisen hallituksen halulle kontrolloida muita etnisiä kansanryhmiä (kuten meksikolaisia, jotka käyttivät kannabista). Ja laki meni läpi ilman tieteellistä näyttöä.

Puheet savun aiheuttamista haitoista ovat myös jo vanhanaaikaisia, sillä kannabista on myös mahdollista käyttää suun kautta esim. syömällä erilaisia leivoksia, tai käyttämälllä vaporisaattoria, joka höyrystää kannabiksen, eikä siitä näin ollen aiheudu savuhaittoja.

Pitkälti siis kannabiksella ei ole enään minkäänlaista syytä pitää kymmeniä tuhansia suomalaisia pelossa siitä, että saavat rikosrekisterii merkinnän, menettävät työpaikan ja syrjäytyvät yhteiskunnasta.

Miksi valtion pitää ylipäätään rangaista käyttäjää, joka aiheuttaa korkeintaan haittaa itselleen? Varsinkaan kun kannabiksen ja väkivallan välilläkään ei ole havaittu yhteyttä?

Onko kenelläkään siis mitään hyvää syytä sille, miksi kannabiksen käyttäjää pitää rangaista?

Kannabiksen suurin haitta on sen laittomuus. PISTE.