Kannabis lailliseksi

Mauno Aatos
Espoo

/ #590

03.05.2008 20:04

Sinä se vaan jaksat eri foorumeilla käydä levittämässä tuota roskaa:

Tässäpä muutama lainaus sinulle vastatuista viesteistä.

Et edelleenkään ole vakuuttanut minua siitä, miksi kannabiksen käytöstä pitää poliisin voimin rangaista ja kärsiä enemmän, kuin sen pienet terveydelliset haitat voivat aiheuttaa.

Vertaamalla Alkoholiin ja tupakkaan toteat, että kannabis on vähemmän haitallisempi kaikin puolin, joten miksi siitä pitää rangaista?!

".Ja useimmiten hoitoon on hakeuduttu ei siksi, ettäkö käyttö aiheuttaisi psykofyysisiä ongelmia, vaan siksi että työnantaja, vanhemmat, poliisi tai muu kannabiksen vaikutuksista selvää ottamaton taho on tehnyt terveestä ihmisestä narkomaanin ja passittanut hoitolaan.

Kun asioista ei oteta selvää, voidaan täysin kohtuullisesta kannabiskäytöstä tehdä käyttäjän kiinnijäädessä iso sosiaalinen ongelma. Usein työnantaja huomaa, että kannabiksesta kiinnijäänyt työntekijä on fiksu ja tuottoisa kaveri, joten potkujen sijaan ohjaakin tämän "hoitoon", vaikka mitään hoidettavaa ei olisikaan. Tämä näyttää paremmalta, eivätkä iltapäivälehdet pääse revittelemään "huumemyönteisillä työnantajilla"."

- nimim. reservin upseeri
HS.

Sinun tekstiä: "Ensimmäistä kertaa huumeiden käytön vuoksi hoitoon hakeutuneiden (n = 655) yleisin
hoidon tarpeen aiheuttanut yksittäinen päihde oli kannabis (30 %),"

- Vastaus: Tuo lähinnä ehkä kertoo siitä, kuinka poliisi pistää 20v kollin käymään "vieroituksessa" kun jäi kiinni polttelusta. Ei siitä, että se olisi varsinainen ongelma.

Samaisesta raportista: "Päihdehuollon kaikkien huumeasiakkaiden joukossa ensisijaisina hoitoon hakeutumiseen johtaneina päihteinä olivat opiaatit (41 %), stimulantit (21 %), alkoholin ja huumeiden sekakäyttö (17 %), kannabis (14 %) ja rauhoittavat lääkeaineet (7 %)."

Huumeiden ja alkoholin erottaminen kahdeksi erilliseksi ongelmaksi on melko tökeröä. Vähän sama kuin liikenteen onnettomuustilastoihin kelpaisi vain Mersut ja Audit. On hyvä tämä muistaa, kun asiaa pohtii.

Sinun tekstiä: Huumeiden vastainen sota on tuottanut tuloksia ja siihen on laitettu paljon rahaa ja henkilötyövuosia Niin paljon että tuskin sen työn annetaan valua hukkaan laillistamalla kannabis.

Vastaus: On. Rikolliset ovat netonneet miljardi tolkulla rahaa, poliisi on netonnut miljoonia ja huumeidenvastaiset järjestöt ansainneet paikkansa maailmassa. Tuskinpa tuollaista rahasampoa nyt ihan heti romutetaan.

Sinun tekstiä: Kannabiksen käyttäjät hakeutuvat hoitoon koska eivät voi hyvin. Miksi mahdollistaa pahoinvoinnin lisääntyminen laillistamalla kannabis.

Vastaus: Kannabiksen käyttäjät voivat kertaluokkaa paremmin kuin alkoholisti kohtalon toverit. Aina päihteistä joillekin ongelmia tulee. Kysymys on lähinnä siitä, kuinka tiheästi aina x niitä aiheuttaa. Kannabis aiheuttaa niitä erittäin harvoin ja olisikin parempi, että ihmiset vaihtaisivat alkoholin kannabikseen. Varsinkin jos päihteitä käytetään useamman kerran kuussa (ja runsaasti), koska moinen käyttäytyminen alkoholin kanssa moninkertaistaa riskit.