Kannabis lailliseksi

v l
hki

/ #596 Kuulolla

04.05.2008 17:32


Tiedän kyllä mistä on kysymys. Tämä liittyy niin moneen.
Yksilötason ongelmasta, yhteiskunnan ongelmaksi ja kaikkea siltä
välitä.

Stakesin julkaisu (joka on tehty yhteistyössä monien eri
tahojen kanssa. Julkaisussa on haastateltu huumeiden käyttäjiä, kokeilijoita, ammattiauttajia, viranomaisia jne, kertoo, että 1990 luvulla alkava h huumepiikki on kääntynyt laskuun. Lakien, ehkäsevän työn, hoitavan työn myötä.

"Tiivistelmä
Vuosina 1995–2001 huumetilanne näytti pahenevan lähes kaikkien mittarien (kokeilut, ongelmakäyttö, terveyshaitat,
sairaudet, kuolemat, rikollisuus, takavarikot) mukaan. Kehitys vuosina 2001–2006 osoittaa sen sijaan selviä
tasaantumisen merkkejä"


Huumetutkimus yleistyi Suomessa vasta 1990-luvulla, kun huumeiden käyttö ja siihen liittyvät haitat alkoivat kasvaa"

*****************************************************************

Lainailen tekstejäni muistakin keskusteluistani.

Kirjoitan vain kokemuksiani ja tietoja kannabiksesta ja ihmettelen miten jotkut haluaa sen laillistaa ja toivon että edes muutama käyttäjä tai allekirjoittaja muuttaa mielensä.

Jos on monia rekisteröyineitä tapauksia, missä kannabis on aihettanut käyttäjilleen ja läheisilleen erilasia ongelmia ja terveyshaittoja ja kun kannabiksen käyttäjät hakeutuvat itse hoitoon (perustuu käyttäjien haastatteluihin), niin miksi laillistaa moinen tuholainen.

Jos kannabis laillistetaan sen käyttö tulisi yleistymään. Ei käyttö pysyisi kohtuudessa, kun ei pysy nytkään. Tämä on vanhaa tietoa mutta:

"Suomessa arviolta 10 % aikuisväestöstä eli noin 300 000 ihmistä on jossakin elämänsä vaiheessa kokeillut laittomia huumeita. Säännöllisesti, ainakin kerran kuukaudessa, huumeita käyttää noin 30 000 aikuisväestöön kuuluvaa"

Kohtuukäyttäjiä olisi adressin mukaan tulossa n. 11 000, mutta tämä laki sallisi kannabiksen käytön myös 20 000 muulle huumeiden käyttäjälle, joilla ei pysyisi käyttö hallinnassa. Entä sitten nämä kokeilijat 300 000?, jos käyttö on laillista, niin eikö kynnys jatkaa olen pienempi laillisuuden myötä. Tämä on tullut todistetuksi alkoholin ja tupakan kanssa.