Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Rakastatko sinä?

/ #27609 Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi

28.01.2014 23:36

Jeesus oli sorrettujen ja vähemmistön puolella. Vanhurskaat fariseukset väittivät, että Jeesus ei ole Jumalan poika ja kivittivät Jeesuksen. Samaa tekin teette nyt.

»Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?" Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.»

Rakastatko sinä lähimmäistäsi niin kuin itseäsi? Miksi sitten sallit avioliiton vain itsellesi, mutta et mies-mies parille tai nais-nais parille? Entä jos sinulta otettaisiin oikeus rakastaa pois, koska sinä suljet sen oikeuden muilta pois? Jos et kykene rakastamaan lähimmäisiäsi niin kuin itseäsi, et ole oikeasti kristitty. Kristitty rakastaa lähimmäisiään pyyteettömästi, olkoon se lähimmäinen tummaihoinen, hetero, homo tai vaikkapa köyhä. Sulkemalla oikeudet vain itselle, teette itsestänne itsekkäitä, julmia ja ahneita sekä samalla syrjitte muita ihmisiä. Se ei ole lähimmäisen rakkautta se. Mihin on koko kristillisyyden ydin unohtunut, se rakkauden kaksoiskäsky? Julistatte olevanne niin kovasti kristittyjä, mutta unohdatte kaikista tärkeimmän asian, sen lähimmäisenrakkauden. Mikä se sellainen uskovainen kristitty on, joka unohtaa koko kristillisyyden ytimen? Se on susi lampaan vaatteissa. Paholainen enkelin kaavussa.

Oikea kristitty rakastaa kaikkia lähimmäisiä, myös homoja, myös tuhmmaihoisia, myös muissa maissa asuvia, köyhiä, rikkaita, sairaita, erilaisia ihmisiä. Syrjimällä tiettyjä ihmisryhmiä aiheutatte yhteiskunnassa vihaa, surua, sotaa, epätoivoa, epätasa-arvoa. Minkälainen on ihminen, joka tuijottaa vain omaa napaa ja ajaa vain omia etuja polkien toisten oikeuksia? Sellainen ei ole oikea kristitty. Sellainen on se, joka kivitti Jeesuksen, Jumalan Pojan, paholainen enkelin kaavussa.