Uutta kallista mopokortti uudistusta ei saa toteuttaa

Erkka Mäkinen
Kyröskoski

/ #14

10.09.2008 16:53

En minä vaan isäni :) Ei vaites, minähän olisin suoraan kevariin siirtynyt. Eikös mopon idea ole kulkea vain paikasta A paikkaan B, busseilla pääsee jos niitä kulkee, ja usein jos ei kulje asuu niin hevonperseessä että mopo on pakollinen -> kortti maksaa itsensä takaisin.

Vanhoilla sitikanruppanoilla ei kaahata koska niillä ei voi (vitsi jos joku itikkakuski tulee valittamaan :P). Bemarikuskit taas useimmiten sattuvat olemaan yksi prosentuaalinen paskajoukko jotka ovat amiksessa ja jotka luulevat olevansa kovia. Kyllä minä tunnen parikin nuorta ikiwanhalla bimmerillä ajavaa tyyppiä jotka ihan nätisti kaahailevat. Mutta siis, kysehän on ihan kuskista, BMW ostetaan yleensä siksi että niillä on suht sporttinen imago ja ne kulkeekin johonkin -> pakko ei ole polkea jos ei ole kiire. Citroënia kun pitää polkea ihan aina jos on vanhasta itikasta kyse (ellei sitten puhuta niistä hajalla olevista V6-itikoista). Lisäksi BMW:t ovat todella paljon parempia ajaa ja luotettavampia. En ihmettele miksi niitä ostetaan, mutta kovinkaan moni ei enää vanhoja uskalla ostaa johtuen siitä että aika helkkarin monet ovat ne hajalle polkeneet ja sladittaneet.

Ja kyllä, kun tulee ajotunteja ja korkeammat hinnat tulee myöskin enemmän taitoa mopokuskeihin joka ilmenee Antti Karpin sanoman mukaisesti, eli sairaalan kulut vähenevät :>

Edelleenkin, sanokaa joku todella hyvä syy miksi ei hintaa pitäisi korottaa ja miksei pitäisi tulla ajotunteja. Hinta ei ole syy. Se on seuraus.