Auroran päivystys säilytettävä!


Vieras

/ #178

04.06.2014 07:29

Maija Anttilan väite, että psykiatristen potilaiden siirtäminen samaan päivystykseen somaattisten potilaiden kanssa, on täysin absurdi. Olen ehdottomasti eri mieltä. Kuka tahansa Auroran päivystyksessä mukana ollut omainen tai potilas itse tietää, että siellä ei kukaan leimaudu.
Sen sijaan "sekapäivystyksissä" leimautuminen olisi väistämätöntä. Ajatellaan vaikka psykoosiin joutunutta skitsofrenikkoa saattajineen; sairas takee pakkoliikkeitä ja käyttäytyy muutenkin huomiota herättävästi, kyllähän siihen asiasta tietämätön reagoi, ja varsin negatiivisella tavalla. Toisin on Aurorassa, jossa saattajatkin ovat yleensä jonkin verran asiantuntijoita...
Auroran päivystys on pelastanut monen sairaan elämän kriittisissä tilanteissa. Näissä sairauksissa apu on saatava heti ja sen on oltava asianmukaista ilman turhia byrokratian koukeroita.
Kuntoutunut potilas ja huolehtivat omaiset tietävät varmasti Auroran päivystyksen korvaamattoman arvon paremmin kuin joku päättäjä, jolla ei ole minkäänlaista omakohtaista kokemusta asiasta!