Auroran päivystys säilytettävä!


Vieras

/ #247

09.06.2014 08:22

Psykiatriseen päivystykseen lähdetään tyypillisesti silloin, kun henkilö on psykoottinen tai muutoin kärsii todella vaikeista oireista. On todella vastuutonta kaikkien kannalta ohjata psykoottiset tai muuten erittäin vaikeassa tilanteessa olevat ihmiset jonottamaan somaattisen puolen päivystykseen. Erittäin todennäköisesti myös henkilökunta tulee protestoimaan tätä vastaan, jos hanke todella toteutetaan, koska somaattisen puolen päivystäjät joutuvat jo nyt kohtaamaan vaarallisia tilanteita työssään ja tällaisen muutoksen myötä ne vain lisääntyvät. Vietäisiinkö myös M1-lähetteellä eli tahdosta riippumattomaan hoitoon tulevat, ympäristölleen potentiaalisesti vaaralliset ihmiset somaattiseen päivystykseen? Miten heidät on tarkoitus pitää paikallaan jonoissa, kun nytkin heitä viedään Auroraan poliisisaattueessa?

Tätä asiaa valmistelleet virkamiehet ja päättäjät eivät todellakaan ymmärrä yhtään, millaisen asian kanssa ovat tekemisissä, muutoin mitään näin tyhmää ei voitaisi esittää. Mielenterveyspotilaan läheisenä ja toisaalta kahden pikkulapsen äitinä voin sanoa, että sekä mielenterveysongelmista kärsivien että somaattisten sairauksien takia päivystykseen tulevien kannalta tällainen muutos olisi katastrofaalinen.

Mitä tulee leimautumiseen, niin Aurorassa on paikalla vain muita mielenterveysongelmista kärsiviä. Näin ollen sinne meneminen ei todellakaan stigmatisoi, sen sijaan on ikävää, jos työkaverit/naapurit/muut tuttavat sattuvat jonottamaan flunssan takia päivystykseen samaan aikaan kun itse on psykoosissa.