Ilotulitteet kiellettävä yksityishenkilöiltä

Tuula-Maria Ahonen
Helsinki

/ #11

11.01.2007 23:04


Addressiin on tullut vuorokauden aikana 154 uutta nimeä, hyvä! Olen itse välittänyt osoitteen sekä Roska päivässä- liikkeen keskustelulistalle että Roskaliikkeen Ystävien tiedotuslistalle, joista molemmista on tullut ilahduttavan monta allekirjoitusta.Myös tyttäreni välittää osoitetta eteenpäin.

Juhlien viettotapoja on muutenkin syytä kyseenalaistaa ( vrt. vappu, Suomen suurin roskaamisjuhla) ; hyvä että näin on konkreettisesti ja yhteisesti aloitettu kyseenalaistaminen. Mediassa ei juurikaan voi keskustella juhlien vietosta; aihe menee hyvin nopeasti "vanhaksi", ja niin taas seuraava juhla vietetään vanhojen huonojen perinteiden mukaisesti. Tapojen muutoksiin tarvitaan kuitenkin keskustelua.

Helsingin Uutiset sentään vielä julkaisi 10.1 mielipidekirjoitukseni, jossa ehdotin kaupunkilaisäänestystä siitä, onko mielekästä räjäyttää verorahoja myrkkyinä ja roskina ilmaan, samaan aikaan kun kaupunki säästää kaikenlaisessa ihmisten hoitoon liittyvissä hyvin tarpeellisissa menoissa. Jos toisena vaihtoehtona olisi, että uudenvuoden rakettien rahat annetaan lasten, vanhusten tai sairaiden hoitoon, yhä useampi ajatteleva ja tunteva ihminen valitsisi jälkimmäisen, ja saisi paljon paremman mielen, kuin mitä rakettien tuottama "sotatila" antaa ...

Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko eläkeikää nostaa?