Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Summerflower

/ #41855 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

06.09.2014 01:03

#41848: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka 

 Miksei voitaisi jättää niin jumallisia, kuin jumalattomiakin  kertomuksia kokonaan jossain  tämän palstan ulkopuolella  keskusteltaviksi.´ Ateistit vastaan kristityt´- keskustelussa upotaan näet  helposti syntyihin niin syviin,että pian sitä  ollaan taas ikäänkuin  pohjattomassa suossa tässä keskustelussa missä itseasiassa ja itse asian vieressäkin on jo lilluttu pitkään... 

Eli samat jutut, samat keskustelunaiheet kiertävät ja palaavat taas uudelleen tähän samaan keskusteluun ,jossa tätänykyä ei tosiaankaan  tunnu olevan enää ´päätä häntää´...

Esim. tuo ´luomisteoria, vaiko kehitysoppi´ -ikuisuusaihe kuuluisi kyllä ihan oikeasti ihan jollekin toiselle palstalle keskusteltavaksi, eikä tänne (mikäli siis  varsinaisessa  asiassamme halutaan täällä  pysyä) ja se ei nyt ole ´onko Jumalaa, vai eikö ole´vaan aivan käytännön asia .

Uskovien( ja kaikkien muidenkin) heteroseksuaalien ihmisten käytäntö on ,että rakastutaan (ja jos oikein todella rakastutaan) ja sitä jatkuu jonkun aikaa ,niin voidaan ns. lyödä hynttyyt yhteen ja siirtyä pysyvämmin samaan talouteen(-ja vuoteeseenkin toki)...

Se on heille itsestäänselvyys.He liittävät siihen mielellään omia uskonnollisia hedelmällisyyskäsityksiään ja riittejään; kukin uskontonsa mukaan.

Heiltä yleensä  jää kuitenkin huomaamatta se ,että kaikki eivät juuri heidän uskomuksiaan jaa,eivätkä välttämättä ole niistä ollenkaan edes kiinnostuneet.Oli sitten kyseessä Raamattu tai Darwinin : Lajien synty  tai  evoluutioteoria.

Tarkoitan ,että jotakuta saattaa kiinnostaa enemmän vaikkapa banjonsoitto ,tai posliininukkien keräily tai taitoluistelu tai itseasiassa ihan mikä hyvänsä kunnollinen ,joko henkisesti tai fyysisesti ihmistä  kehittävä harrastus ja jopa aineellinen etu monessa harrasteessa.(kalastus,puiden pilkkominen,sienestys,leivonta,yms.omalla ajalla tapahtuvat tekemiset ,joista syntyy jotain konkreettista,aineellista  tulosta.)

Monilla,(ellei peräti useimmilla) harrastuksilla on myös sosiaalinen puolensa sen lisäksi,että sillä on  yhtä lailla  yksilon omaa psyykettä myönteisessä mielessä ja positiivisella tavalla vahvistavat hyötynsä.

Etten kuitenkaan tässä  liikaa eksyisi pelkkään  harrasteiden merkityksen korostamiseen,niin toteaisin etteivät ne edes vaadi,eivätkä  myöskään vie uskonnolta ta i miltään muultakaan paikkaa elämässä, mutta tarjoavat kyllä elämään jotain kaikille harrastajilleen.