Kansanedustajille palkanalennus

Elise Moislahti
Raisio

/ #5 mielipide erilaisesta näkökulmasta.

19.12.2008 07:00

Uskon että kansan edustajat tekevät työtä siinä missä muutkin, mutta kun ottaa huomioon, että muutenkin suomella on rahat vähissä, niin hyvin voitaisiin saada lisää rahaa tuolla palkan alennuksella.
Ja kun tuossa aikaisemmin jo mainittiin, että esim. poliiseilta nostettaisiin palkkoja, niin poliisien palkaa saataisiin nostettuakkin, jos kansanedustajien palkkoja laskettaisiin.

Ja jos nyt ottaa huomioon, kuinka tärkeää ja "raskasta" työtä nykyään esim. opettajat tekevät, niin heidän pitäisi saada mielestäni edes jonkin verran enemmän palkaa. Miettii nyt vaikka ylä-aste ikäisiä oppilaita, tai sitä koe, aine tai essee määrää, mitä joutuu tarkistamaan, eikö sekin käy paperi hommista? Puhumattakaan, nykyajan entistä yleisemmäksi käyneiden nuorten keskuudessa ilmenneiden kiusaamisien tai mielenterveys ongelmien selvittämisestä. Ja tämä palkankorotus onnistuttaisiin tekemään, jos kansanedustajien palkkoja laskettaisiin.

Ja vaikka jos eduskunnassa olevat tekevät "raskaita" töitä, niin ei se silti oikeuta nukkumaan kesken "työpäivää". Silloin jos sinne on valittu pitäisi myös olla nukkumatta, varsinkin jos saa niin hyvää palkkaa.

Vaikka tässä ns. dissataan kansanedustajia, niin silti tuo kreikkalainen idea ei kannataisi, jos vaikka arpomalla tulisikin vain saman ajatuksen kannattajia. Mitä silloin sitten tehtäisiin?


Kirjoittaja: "opiskelija"