Arvokas vanhuus. Ei raision Kerttulakodin sulkemiselle!

Hoitaja Turusta

/ #44 Re: vanhainkodit ylös

04.11.2014 16:46

#1: vanhainkodit alas -  

Mitäs jos kaikki tuo tehdään sinulle omassa kodissasi jossa sitten makaat aivan yksin loppupäivän ja pitkän yön. Vankila sekin. Ja yhtälailla vanhus makaa yksin palvelutalossa vain paljon kovempaan hintaan, hänelle itselleen. Mikä sinusta olisi paras paikka pitkäaikaissairaille?

Kyllä hyviä laitospaikkoja tarvitaan. Parhaita ovat kunnalliset, voittoa tuottamattomat pienryhmä- ja vanhainkodit joissa on varaa asua pienillä eläkkeillä. Sieltä on saanut ruuan, lääkkeet ja vaipat ja hoivaa! Vielä hieman taskurahaakin on jäänyt. Suurimmalla osallahan meistä eläke on tai tulee olemaan pieni.

Nythän on niin, että tämä hallitus haluaa laittaa vanhusten omaisuuden lihoiksi. Eli kustannetaan sillä vanhan rintamamiestalon myyntihinnalla vanhuksen oma hoito. Ei vaan kannata elää kovin pitkään sairaana jos hoito ja paikka maksaa 2500-5000 euroa tai enemmän/kk. 120 000 euron vanhan omakotitalon hinnalla selviää palvelutalossa kaksi-neljä vuotta. Mitä jos elätkin pitempään? Mihin sitten menet? Turussa kunnallinen kotihoito käy jo hoitamassa asukkaita yksityisissä palvelutaloissa koska heillä ei ole varaa ostaa hoitopalveluja. 

Huhuja liikkuu myös, että Raisio vuokraa Kerttulakodin tilat Turkulaisille! vanhuksille. Mitä ihmeen peliä tämä on?  

Onko niin, että yksityiset firmat eivät ole saaneet riittävästi jos lainkaan varakkaita asukkaita tyhjiin tiloihinsa ja sen takia täytyy ajaa alas kunnallinen vanhainkoti? Eivät ehkä ole käsittäneet suomalaisten vähävaraisuutta ja vanhusten eläkkeiden pienuutta.

Kaikkea hyvää työyhteisölle ja Kerttulakodin asukkaille ja omaisille siellä Raisiossa. Kaikkinainen inhimillisyys ja demokratia puuttuu tämän päätöksen teosta! 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…