Oulun kansainvälistä koulua ei saa heikentää ja halvaannuttaa


Vieras

/ #9 Välilliset vaikutukset voivat olla dramaattiset

17.11.2014 14:47

IB-koulun alasajaminen on todella lyhytkatseista toimintaa. Välittömiä kustannussäästöjä voidaan ratkaisulla saavuttaa, mutta välilliset kustannusvaikutukset voivat olla todella dramaattisia ja säästöjen sijasta kaupungin kassasta pakenee verotuloja aivan toisaalle. 

Oman perheemme ratkaisuihin vaikuttaa suuresti se, miten lasten koulunkäynti voidaan järjestää. On huomattavasti helpompaa siirtyä työkomennuksille ulkomaille ja taas takaisin kotimaahan, jos lapset voivat pysyä koko ajan IB-koulutuksessa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jos Oulu ei pysty enää tarjoamaan tätä mahdollisuutta, se vaikuttaa myös perheemme ratkaisuihin. Ei ole samantekevää, menevätkö lapsemme lähikouluun vai IB-kouluun.

Oulun kaupungin epämääräiset suunnitelmat kansainvälisen koulun alasajosta vaikuttavat tuleviin suunnitelmiimme jo nyt. Yritystoiminnan ja kodin siirtäminen eteläiseen Suomeen, missä on useita IB-kouluja, alkaa tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta.  Emme ole ainoa perhe, jossa on pohdittu samanlaisia ratkaisuja, edelliset kommentoijatkin toivat jo saman asian esille. Meitä on jo paljon.   Ja mitä voimme kertoa Ouluun muuttoa harkitseville ulkomaisille perheille? Että kyllä Oulussa on erinomainen kansainvälinen koulu, mutta ei ole tietoa kuinka kauan? Ei ehkä enää ensi syksynä? Että miettikää tarkkaan, kannattaako tänne muuttaa?

Kaupungin tulisi nyt avoimesti ja konkreettisesti tiedottaa, mitä oikein on tekeillä ja suunnitelmissa. Vahinkoa on jo nyt tapahtunut, mutta avoimella tiedottamisella ja keskustelulla väärinkäsityksiä voitaisiin oikaista. Ovatko päättäjät tutustuneet koulun toimintaan ja olleet yhteydessä henkilökuntaan, vanhempiin ja oppilaisiin? Ymmärtävätkö päättäjät nyt aivan varmasti, mitä he ovat tekemässä?