Hallituksen on muutettava päätös eläkeiän nostamisesta

Kari Juvonen
Espoo

/ #30 Yli 60-vuotiaat Abloyn lukkotehtaan "mestareina"

05.03.2009 23:44

Palasin vaimoni kanssa Espoon Bluesin kotiottelusta tänään 05.03.2009 ennen iltakymmentä ja avasin TV:n ja siellähän oli juuri menossa tai jo loppumaisillaan jokin keskusteluojelma tästä Hallituksen sanelupolitiikasta nostaa eläkeikä 63:sta 65:een!
Keskustelijoina olivat Jutta Urpilainen, Matti Vanhanen, Toimihenkilöunionin puheenjohtaja (en muista nimeä), naamalta tuttu politiikan miestoimittaja (en muista nimeä) sekä vanhempi mies, joka oli jonkinlainen asiantuntia.

Mitä ohjelmasta ehdin nähdä, niin eniten otti päähän insertti Abloyn lukkotehtaasta, josta oli tehty mainostoimisto-tyylinen juttu yli 60-vuotiaista
työntekijöistä, jotka ovat "kullan arvoisia tietäjiä" ja antavat tärkeää työnopastusta nuoremmille työntekijöille ja mm. saavat 20 päivää ylimääräistä vapaata vuodessa!
Kaikella kunnioituksella Abloyn henkilökuntaa kohtaan, mutta onhan lukko toki monimutkaisempi kuin esim. hakaneula.

Itse olen työskennellyt lähes 30 vuotta tietoliikenne-alalla ja ne laitteet vasta monimutkaisia ovatkin ja tuotekehitys syöttää jatkuvasti modernimpaa teknologiaa ulos.
Meidän alalla, kuten muillakin korkeateknologian aloilla TYÖNANTAJAT HIMOITSEVAT
UUTTA VERTA TÖIHIN ELI TUOREEMMAN PÄÄN DIPLOMI-INSINÖÖREJÄ, JOILLA ON VIIMEISIN TIETO-TAITO TEKNILLISESTÄ KORKEAKOULUSTA!!!
NE YLI KUUSKYMPPISET DI:T, JOTKA EIVÄT OLE EDENNEET JOHTOTEHTÄVIIN, OVAT LÄHINNÄ
ELÄKETTÄ ODOTTAVIA KEHÄRAAKKEJA! TOKI JOITAIN POIKKEUKSIAKIN LÖYTYY.
TÄMÄ ON KARU TOTUUS, KUN HUIPPUTEKNOLOGIAN KEHITYKSEN VAUHTI VAIN KIIHTYY.