Hallituksen on muutettava päätös eläkeiän nostamisesta

Raimo Sivula
Helsingby

/ #81 Hallitus laitettava ennenaikaiselle ja pienelle eläkkeelle!

09.03.2009 14:40

Lainaan tässä Timo Soinin eduskuntakyselytunnin kommenttia vapaamuotoisesti. Siinä hän sutkautti juuri otsikossa mainitsemani ajatuksen. Tosin siihen ei myöskään hallitus ottanut kantaa - ilmeisesti eivät pystyneet vastaan väittämään...?!
Jos jotain hyvää yrittää keksiä hallituksen (=Vanhasen) "hiihtomietinnöstä", niin se, että nuoret saataisiin opiskelemaan täyspäiväisesti on ehkä ainut hyvä asia siinä. Tarkoitan nyt siis sitä, että AMK:ssa tai yliopistoissa opiskelevat eivät joutuisi olemaan koko ajan töissä osa-aikaisesti vieden ns. täyspäiväisen työn monelta perheelliseltä. Esimerkiksi Vaasassa on niin paljon opiskelijoita töissä monella eri alalla osa-aikaisesti, että työnantajat ovat tehneet kenties yhteisen sopimuksen (tarkoitan mm. ravintola-alaa, kauppaa yms.) siitä, ettei anneta kenellekään jo työelämässä olevalle nuorelle täyspäiväistä työtä. Tästä on allekirjoittaneella myös omakohtaisia kokemuksia lähipiiristä, että tehdään n. kuusituntista työpäivää ihan säännöllisesti osa-aikaisesti! Tämä on ihan faktaa täällä ja uskon sen olevan sitä myös monella muulla opiskelu-paikkakunnalla?!
Siispä annetaan opiskelijoille tarpeeksi tuohta ja patistetaan heitä suorittamaan opintonsa nopeammin myös lupaamalla kesä- ja opintojen jälkeistäkin työtä, kuten Vaasassa ollaan tehty usean teollisuusyrityksen tuella!! Toki rahoitus tähänkin pitää jostain saada, mutta jospa se tulisi siitä, että sitten olisi mahdollisuus ym. osa-aikaisilla tehdä kokopäiväistä ansiotyötä ja siten maksaa verojen muodossa mm. tätä lovea opiskelijoille...?!

Veroista myös sen verran, että ei enää missään tapauksessa vähennetä veroja keneltäkään! Pikemminkin päinvastoin, jos meinataan Vanhasenkin mainitsema vanhusten huoltosuhde pitää kunnossa tulevaisuudessa!!!! MUISTAKAA KAIKKI PITKÄÄN TYÖELÄMÄSSÄ OLLEET (KUTEN ITSEKIN OLEN OLLUT), ETTÄ OLETTE JO ITSE MAKSANEET TYÖELÄKETTÄNNE LÄHES KOKO TYÖHISTORIANNE AJAN, JOTEN EI SEN ELÄKERAHAN PITÄISI SIELTÄ MIHINKÄÄN KADOTA!! VAI ONKO PÖRSSIGURUT YM. RÖTÖSHERRAT (LAINAUS EDESMENNEELTÄ VEIKKO VENNAMOLTA) NEKIN JO KAKKANNEET MAAILMALLE...JOHAN ON P....STÄ, JOS NÄIN ON...??!!