Kannabis lailliseksi

jerry karhu
kotka

/ #1195 ohho

03.04.2009 19:20

Luin tätä keskustelua kun alkoi aihe kiinnostamaan, alkoi vähäisen ihmettyttämään pari asiaa. Ensimmäiseksi kaikkien jotka tulevat selittämään kannabiksen haitoista tai hyödyistä jotain, kannattaisi ensin lukea faktat aiheesta! En tarkoita mitään propaganda-pohajaista tekstiä missä ainoastaan joko valehdellaan aiheesta tai kerrotaan, tässä tapauksessa kannabiksesta, yksipuolinen kantaanotto joka ei todellakaan ole toduudenmukainen. Esimerkiksi löysin netistä palstan, jolla oli erilaisten yhdistyksien (esim. WHO=world health organization) sensuroituja kirjoituksia kannabiksesta. Nämä kirjoitukset oli joku (viisampi?) sensuroinut medioista koska niiden pohjana oli (viisaampien?) mielestä kannabiksen liiallinen mainostaminen ja tuonti hyvään valoon? Jos mitä ihmeellisempää kielteistä propagandaa saa tuoda esille miltei millä median taholla hyvänsä, miksei myös myönteistä? En tarkoita tällä sitä, että kannabista pitäisi jotenkin mainostaa hyvänä nautinto-aineena, koska sen epäterveydellisistä vaikutuksista ei ole varmaa tietoa paljoakaan. Mutta tasa-arvo ja sananvapaus kunniaan! Yleensä huumeista (esim. kokaiini,heroiini yms.) puhuttaessa erilaisista julkaisusta poimittu kommentti -"nämä eivät ole vaarrallisia siksi, koska ne ovat laittomia, vaan laittomia siksi, koska ne ovat vaarallisia." Vaan tämähän ei mielestäni kannabiksen kohdalla osoittaudu vain vääräksi, vaan myös taas kerran asian tois-puoleiseksi kertomiseksi ja yleiseksi propagandaksi näin puhuttaessa kannabiksesta. Mutta muistutan vielä että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ja faktoja ei ole pakko uskoa jos haluaa jankuttaa itselleen kannabiksen käytön olevan narkkareiden puuhastelua. Huomatkaa myös todella huomattavat yhteiskunnalliset hyödyt, esim laittoman kannabiskaupan tuoton siirtyminen laittomilta huumeliigoilta valtion käyttöön, minkä kautta pääsisimme ehkä nopeammin jaloillemme tästäkin alasuhdanneajasta mikä on uusimpien tutkimusten mukaan jopa 4-5v pitkä! Siispä uskon monien poliitikojenkin ajattelevan asiaa kannabisksen laillistamisen kannalta, mutta niinkuin viimeisempenä nähty pääministerin eläkeiän nostamisen yritys osoitti, poliitikkojen on TODELLA vaikea myöntää itsensä (tai edeltäjiensä) tekemiä virheitä.

Lopuksi vielä huomattaisin kaikkia, jotka juovat alkoholia päihtymistarkoitukseen, oletteko te parempia ihmisenä tai jonain muuna kuin ihminen, joka esim. lomapäivänä nauttii kannabista rennon fiiliksen saamiseen?
Mutta eihän näitä kahta ainetta edes pysty kunnolla vertailemaan koska alkoholihan on tutkitusti monta kertaa vaarallisempi aine kuin kannabis.

Siispä ihmset jotka jaksavat tulla selittämään kannabiksen kauheudesta, luulisi myös jaksavan ottaa selvää faktoista, ettei tapahdu niinkuin joku jo mainitsi edellä - "TÄRKEINTÄ ON ETTÄ ENNEN kun TUUT puhumaan niin ota selvää ettet nolaa itseäsi..."