Airsoft- aseet ja kuulat pois päivittäistavarakaupoista

Stefan Henneken
Naantali

/ #17 Oma mielipiteeni asiasta

18.08.2009 13:47

Ensinnäkin sanoisin, että kyllä esim. edellä mainitusta Hong Kongista josta ostin ensimmäisen aseeni (KWC Taurus: Lipas koko 15, lähtönopeus 120m/s mainoksen mukaan enkä usko että heittää paljoa) on ihan "riittävän" tehokas ja tarkka ase ja hintansa vuoksi sopii aloittelijalle.

Toiseksi sanoisin, että kyllä niitä ihan oikeita airsoft aseita saa muualtakin kuin netistä. Turussakin liikkeitä on ainakin kolme ellei jopa enemmänkin.

Kolmanneksi ainakin Turun Airsoft Ry:llä on mielestäni erinomaiset säännöt ( http://www.turkusoft.info/pelisaannot.pdf ). Itse en tosin kyseiseen yhdistykseen kuulu (ainakaan vielä) vaan kokeilen muutaman kaverin kanssa tuossa lähimaastosa sivussa asutukselta peltojen keskellä olevalla pienellä metsä saarekkeella hommelia.

Neljänneksi voidaan kieltää kaikki alle 18 vuotiailta kielletyt tuotteet myynnistä kaikkialta maapallolta koska joka tapauksessa joku vastuuton yli 18 vuotias ostaa sellaisen jostain jollekin alle 18-vuotiaalle. Oli se sitten viinaa, tupakkaa airsoft aseita yms.
En tarkoita etteikö alle 18 vuotiaat osaisi käyttäytyä näillä asian mukaisesti mutta homman on oltava silloin järjestäytynyttä ja "kurin" alaista jossa on vastuuntuntoiset valvojat.

viidenneksi kuulemani mukan "ns." kiina aseet ovat nostaneet tasoaan, ovat "täydellisiä" kopioita muiden "laadukkaampien" merkkien kuten esim. Marui aseista mutta vain halvempia, jopa sen verran halvempia että hajotessa voi varaosat ja jopa virittäminen ola halvempaa kuin ostaa "merkki tuote" ja virittää sitä.

Se että aseita saa mahdollisimman monesta paikasta lisää kilpailua mikä on hyvä asia.

Tämä kaikki oli vain omaa henkilökohtaista mielipidettä joka perustuu omiin vähäisiin kokemuksiini, kuulotietoon sekä internetistä hakemaani tietoon ja saattaa poiketa muiden mielipiteistä.

Omat pelikerrat:
4-5:nä päivänä useampi rundi (ei yhtään virallista minkään yhdistyksen peliä)

Omat aseet:
Taurus, Pistooli,kaasu, KWC, Lähtönopeus: n. 120 m/s
MB-01, Kiikkari kivääri, jousitoiminen , en tiedä valmistajaa, Ln: n. 145 m/s
M56AL, Pumppuhauliko, jousitoiminen, Double Eagle, Ln: n. 90 m/s