Vetoomus Kiinan turkistarhausta vastaan - eläimet nyljetään elävinä

AK Kamunen
Vantaa

/ #20

15.10.2009 22:56

Tein kantani selväksi jo jossain toisessa adressissa mutta yritetäämpä vielä kerran:

1. Katsoin k.o. videon, kerran vuosi sitten, lukiessani toista adressia ja äsken. Järkytyin ensimmäisellä kerralla näkemästäni ja voin pahoin nähdessäni sen äsken.

2. PETA on mielestäni hyvällä asialla.

3. Video on selvä huijaus.

Ja perustelen jälkimmäistä:

* Maa josta puhumme on Kiina, eikä käsityskykyni mukaan Kiinassa kuvaaminen ole sen sallitumpaa kuin entisessä Neuvostoliitossa oli. Joten, miksei kukaan tule takavarikoimaan kameraa? Salliiko turkisfarmin omistaja kuvaamisen? Jos omistajalla ei ole sananvaltaa asiassa, miksi kaikki jatkavat työtään normaalisti? Jos video olisi kuvattu salaa, olisi se paljon epäselvempi.

* Koska kuvanlaatu on erittäin hyvä, on kyseessä joko iso kamera tai pieni ja kallis kamera. Koska kuva ei suuremmin heilu, uskon isoon kameraan. Keneltä jää huomaamatta kuvaaja ison kameransa kanssa? Jos kyseessä on tarkastus, miksei kukaan pällistele kameraan päin hämmentyneenä niin kuin "yllätysvideoissa" yleensä, jos tämä sellainen oli? Kuvaaja ei kuvaa spontaanisti ympäriinsä vaan esimerkiksi zoomaa nyljetyn kituvan eläimen kasvoihin saadakseen tarpeeksi rankkaa materiaalia.

* Eläimet on tapettu oikeasti. Ehkä kuvaussyistä enemmän kuin videolla näkyy.

Kantani on seuraava: PETA on oikea, kunnon asialla oleva järjestö, jolla on kuitenkin enemmän työtä kuin rahaa. Joten joku järkiveikko keksi helpon ja vaikuttavan tavan avata rahahanat. Arvelisin, että tietynkokoinen porukka meni joko Kiinaan asti tai todennäköisemmin Kiinaa muistuttavaan paikkaan, pystytti häkt joissa piti eläimiä parin viikon ajan saaden ne heittäytymään epätoivoisina häkkejä päin, hankki kuvaajan ja näyttelijät. Show voi alkaa.