Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1455 Grammatkin pois!

29.12.2009 17:55

http://www.yle.fi/alueet/keski-suomi/2009/12/iso_ase-_ja_huumetakavarikko_jyvaskylassa_1324968.html
eli:
Iso ase- ja huumetakavarikko Jyväskylässä
(julkaistu tänään klo 15:49, päivitetty tänään klo 17:10)
Keski-Suomen poliisi on tehnyt poikkeuksellisen suuren ase- ja huumetakavarikon Jyväskylässä. Poliisin haaviin jäi muun muassa kokaiinia, hasista ja järeä konepistooli.
Poliisi löysi aseet ja huumeet tutkiessaan törkeitä huumausainerikoksia. Poliisi takavarikoi tutkinnan yhteydessä 10 kiloa hasista, 80 grammaa kokaiinia, doping-aineita sekä useita ampuma-aseita. Lisäksi poliisin haltuun päätyi UZI-merkkinen konepistooli, katkaistu haulikko ja molempiin aseisiin sopivia patruunoita.
Poliisi on kuulustellut esitutkinnnan yhteydessä kaikkiaan seitsemää henkilöä, joista kaksi on vangittuina. Vangitut ovat jyväskyläläisiä, noin 30- ja 40- vuotiaita miehiä. Osaa rikoksista epäillyistä yhdistää kuuluminen samaan, ulkoisia tunnuksia käyttävään moottoripyöräkerhoon. Poliisin mukaan Jyväskylän seudulla vaikuttavan moottoripyöräkerhon toiminta sisältää useita piirteitä, jotka EU:n määritelmän mukaan täyttävät järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit.
Keski-Suomessa tavataan vuosittain vain muutamia grammoja kokaiinia, joten nyt tehtyä takavarikkoa voidaan pitää merkittävänä. Myös konepistoolit ovat harvinaisia ja lisäksi erittäin vaarallisia, poliisista muistutetaan.
Törkeiden huumausainerikosten lisäksi poliisin tutkinnassa on samaan rikosvyyhteen liittyen myös muun muassa törkeä pahoinpitely ja törkeä ampuma-aserikos.
YLE Keski-Suomi

Kyllähän toi osoittaa, että kannabis tuo tuloja järjestäytyneelle rikollisuudelle. Lisäksi näkyy, että kannabiksen lisäksi tarjolla on myös muita huumeita. Toisaalta näillä aineilla saadaan oikeat rosvot vuosikausiksi vankilaan. Mistähän poliisin tutkimukset ovatkaan lähteneet liikkeelle? Onko jonkun koululaisen taskusta löytynyt hasagramma johtanut koko kilon ja vielä suuremmankin huume-erän jäljille? Hienoa työtä! On tärkeää poimia (aina vaan laittomat) kannabisgrammatkin pois.