Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1489 Tänne runoilu tuntuu koukuttavan minua

04.01.2010 09:25

ja täältä pesee
youtube-projectpeaces channel
kesto 9:45 kannabishistoriaa ja kulttuuria: hamppukuidun tekoa, sadonkorjuuta leikkuupuimurilla, hamppuöljyn tekoa, esimerkinomaista/kokeellista rakennusmateriaalivalmistusta talon tiivistykseen, hamppupolttoaineen valmistusta, esitys peipposesta syömässä terveellisiä siemeniä/hampunsiemeniä ja tarkoitushakuista hampun kehumista. Kerronnasta ei käy ilmi kuinka kilpailukykyisiä laadussa ja hinnassa mainitut hampputuotteet ovat. Missään ei kerrottu/näytetty mitä kukinnoille tehdään.

AMERICANMARIJUANA ORK./GUZMAN-CANCER.pdf on englantia ja jutun pilkkomiseen tarvitaan kielineroa.

You tube-dare to question the global drug war
on 7 minuutin nauhoitus. Siinä todellakin on meillä ihmettelemistä:
Cancer Cure - Cannabis & Cannabinoids,by Robert Melamede,PhD
mies vihreän Irlannin paidassa paasaa englantia suunnilleen niin, että marihuana tappaa syöpiä useissa tapauksissa ja tehoaa lukuisiin syöpiin. Useat ovat innostuneita tuloksista jne. Tutkimus olisi valmistunut 1974 ja siihen vedotaan edelleen. Nauha päättyy kuvaukseen University Colorado ja teksteihin Kannabis TV 2006. Tätä luotettavan tuntuista lähdettä olisi sitten uskottava!

Jos vuoden -74 tutkimustulos olisi ollut luotettava ja pitkään julkistettuna sekä hallitusten tiedossa, laillistaminen olisi jo tapahtunut. Sen verta monen päättäjänkin omainen on sairastanut ja kuollut syöpään. Siinä ei piile mitään vitsiä!

”Silloin huumeongelmasta ei puhuttu juuri mitään.” Kommeitoija tarkoittanee 60-lukua. Eli loistavan vuoden -74 tutkimustuloksen jälkeenkö yhteiskunta halusi ”suursijoittajia ja teollisuusjohtajia varten” kieltää kannabiksen ja suojella kansalaisiaan terveydelle haitalliselta aineelta?

Mitä haittoja kieltolaki toi yhteiskunnalle? Marginaalinen alakulttuuri joutui kaivautumaan poteroon ja levittämään piilosta ilosanomaansa. On siellä varmasti ollut vaikeaa. Onneksi lakia on jo meilläkin joku vuosi sitten lievennetty ja huumeriippuvainen (onneton huumekauppiaan riistämä ja/tai omaa valinnan vapauttaa käyttänyt reppana) voidaan jopa ohjata hoitoon ja jättää rankaisematta.

Tietenkin kaikki täällä kirjoittavat fiksut ihmiset hallitsevat tekemisensä ja pystyvät pienellä lisämausteellakin normaaliin tai jopa ”avartavampaan” elämään. Ajoittainen silmien punotus voidaan peittää aurinkolaseilla ja sauhuissa ei ajella autoa. Homma pysyy hanskassa ja sen voi lopettaa koska tahansa, mutta käyttäjät eivät vain ”halua” lopettaa.

Mitäs sitten, jos apteekit saisivat myydä vapaasti kaikkea? Hinnat olisivat tietysti yhteiskunnan tuella niin alhaiset, etteivät edes kotitarvekasvattajat vaivautuisi enää viljelijöiksi. Mitä siitä, jos huumekauppiaat joutuisivat kovemmin markkinoimaan kovempia aineita? Lopettaisiko laillistaminen epätervellisemmän räyhäviinan juomisen? Siirryttäisiinkö joukolla rauhan kannabikseen?

”Voiko kukaan voittaa sodan huumeita vastaan? Hävitä voi.” Miten meidän enemmistön eli tylsien, tavallisten ihmisten sitten häviössä käy? Perustettaisiinko sen jälkeen adressi kannabiksen kriminalisoimiseksi?
Taas meni tunti jonninjoutavaan...