Turkistarhaus kiellettävä!

Juha Heiskanen
Kerava

/ #22

21.02.2010 10:28

Juha-Pekka Perälä, ymmärsit näköjään juuri sen mitä ajoin takaa. Kirjoitit paljon ajattelemisen arvoista asiaa ja tekstissäsi oli jonkinverran minullekin uutta tietoa. Raamattua olen viimeksi lukenut rippikoulussa, joten siihen aiheeseen en yksinkertaisesti pysty ottamaan minkäänlaista kantaa.

Olen iloinen, että otit esiin näitä epäkohtia lampaiden kasvattamisesta. Tosin lampaantaljaa taitaa nykyisin saada ostettua jo Prismastakin jonkin 40:n euron hintaan kappale, joten kyllähän niitäkin myydään. Jostakin kumman syystä niitä vaan ostetaan vähän. Ehkäpä tiedät vielä syynkin miksi näin on. Naudannahkaa käytetään kyllä ihan yleisesti huonekalujen päällysteinä.

Yksi asia vielä mikä ihmetyttää saatavien turkiksien ja taljojen osalta on metsästysseurat. Elän suvussa, jossa metsästys on seurannut osana elämää organisoituna toimintana jo vuosisatoja, ja jopa oma isäni on aika vaikutusvaltaisessa asemassa eräässä metsästysseurassa. Vaikka Suomi on täynnä metsästäjiä, niin hyvin vähän sitä kautta tulee turkiksia teollisuutta varten. Tämä on mielestäni älytöntä, koska nahka kuitenkin kuoritaan eläimen päältä, ennen kuin liha otetaan talteen. Mielestäni se ei olisi niin suuri asia pestä ja käsitellä talja kuljetusta varten. Toki seinälle monikin ripustaa suurimman kaadetun hirventaljan.

Keinokuidun uusiokäyttö ei yksinään ole se suurin ongelma. Keinoturkis on 100%:sta akryylia ja sen raaka-aineena toimii öljy.