Adressi sosialismia vastaan

Pekka Mäkinen
Nummela

/ #41

01.04.2010 23:06

Kerrankin löytyi adressi, jonka voi allekirjoittajaa.

Anteeksi vain kaikki vasurit ja kommarit, mutta sosialismi vain kerrassaan on sairasta logiikkaa. Minulle on sanottu, että me kokoomusnuoret ja kaiken kaikkiaan kokoomuslaiset haluamme rakentaa Suomesta pientä Amerikkaa. En voi muuta kuin todeta, että mielummin pieni Amerikka kuin pieni Neuvostoliitto. Kuten kaikki vähääkään historiaa tuntevat, tietävät, miten Neuvostoliitolle kävi -> sosialistiset imperiumit eivät vain toimi. Nyt kun suuntaamme katseen lätäkön yli Jenkkeihin, mitä voimme todeta? Aivan, Jenkit ovat olleet pystystä jo vuodesta 1776.

Minkätakia ihmiset eivät voi tajuta, ettei kaikki ole yhteistä? Joillakin on enemmän omaisuutta esim. hyvin menestyneen firman tai suuren perinnön takia, muttei se oikeuta ketään ottamaan siitä. Muistelkaahan, mitä Raamattukin sanoo toisen omaisuuteen kajoamisesta... En tarkoita, että kaikki Suomen sosiaalietuudet pitäisi poistaa, muttei ainakaan viedä enää askeltakaan sosialistien tahdon suuntaan.

Sosialistit ajattelevat, että kapitalistit ovat itsekeskeisiä rahan ympärillä pyöriöitä, joilta ei solidaarisuutta heru. Mitähän se sosialismi on? Heidän tavoitteenaan on saada korkeat veroprosentit hyvätuloisille ja olemattomat huonotuloisille, ja tämäkö sitten on tasapuolista, häh? Vielä tasaveroituksen ymmärtäsin, mutta ei haluamme ehdottomasti proggressiivisen verotuksen!

Markkinatalous on siinä mielessäkin hyvä juttu, sillä se suojelee luonnonvaroja, kuten öljyä, kerskakulutukselta. Hinnat määräytyvät kysynnän ja tarjonnan lain mukaan, jolloin hinnoilla saadaan helposti rajoitettua esim. juuri sitä öljyn kulutusta. Sosialistiselta yhteiskunnalta tälläinen malli puuttuu kokonaan ja niinpä öljyn hinta voi olla sama kuin vaikka maidon (olisihan se toki reilua, jotta huonotuloisillakin olisi siihen varaa)...