OMAN USKONNON OPETUS SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Iiro Wasen
Turku

/ #12 Adressin tekijälle

04.06.2010 09:50

Nykyinen uskonnonopetus on hyvin paljon luterilaispohjainen. Ne kurssit voi kuitenkin korvata elämänkatsomustiedolla (nämä ovat siis ainoat etiikkaan perustuvat opetukset). Joten jos henkilön vanhemmat haluavat hänet uskonnonopetukseen tai sitten ET:hen, he laittavat hänet siihen. Tämä käytännössä on tarkoittanut sitä, että jos vanhemmat ovat luterilaisia tai ehkä jopa muun kristillisen yhteisön edustajia he laittavat henkilön uskonnonopetukseen. Toisissa tapauksissa lapsi yleensä menee ET:hen.

Heille siis opetetaan jokseenkin erilaista etiikkaa. Jos heille kuitenkin annetaan mahdollisuus opiskella edes se 2 vuosiviikkotuntia, he tulisivat ymmärtämään toisiaan paremmin ja opetus ei olisi niin paljon tiettyyn uskontoon pohjautuvaa.

Koulun uskonnontunneilla opetetaan se 1-2 vuosiviikkotuntia jotain muuta uskontoa kuin kristillistä. Koulujen tarkoituksena on opettaa lapsille tasa-arvoa. Uskonnonopetuksen tarkoituksena on opettaa etiikkaa, monikulttuurisuutta ja vapaata tahtoa. Nämä 1-2 vuosiviikkotuntia eivät toteuta tarkoitusta.

Eli nykyinen opetusmenetelmä ei toteuta monikulttuurisuutta, uskonnonvapautta eikä palvele koulun kasvatustavoitteita täydellisesti. En ole myöskään kuullut yhdenkään puolueettoman oppilaan sanovan mitään nykyisestä uskonnonopetuksesta.