Adressi Vantaan erityisluokkakeskittymien purkamista vastaan

Monimuotoisuuden puolesta. Järkevästi.

/ #20 Tosiasiaa nimimerkille "vanhemmat tukemaan koulun työtä".

09.10.2011 15:23

Kommentille nro 18:

Erityistyttömme, joka on nyt lähikoulussa, ei pysy lainkaan yleisopetuksen vauhdissa. Hän saa satunnaista tukea koulusta, mutta kyllä suurin tuki tulee kotoa. Läksyjä tehdään joka päivä yhdessä. Luetaan iltasadut. Pelataan pelejä. Keksitään jos joitakin keinoja, jotta oppiminen helpottuisi. Tytöllä on omat kirjat ja harjoitukset. Tosiasia kuitenkin on se, että hänelle yleisopetuksen taso vain on liian korkea. Hänen keskittymis- ja omaksumiskykynsä vain on erilaista. Ei voi mitään. Vaikka kuinka me vanhemmat mitä toivoisimme ja tekisimme. Tyttöä myös kiusataan. Haukutaan idiootiksi jne. Häntä ei myöskään oteta mukaan leikkeihin eikä peleihin. Ei siinä opettaja mitään voi tehdä; ei lapsia vain voi pakottaa... Jokainen aamu aloitetaan motivoinnilla ja suostuttelulla, että saadaan lapsi lähtemään kouluun. Lapsi, koulu, kuin myös me vanhemmatkin toivomme, että hänelle löytyisi paikka toisesta koulusta. Erityiskoulusta!

On totta, että jatkossakin olisi pienryhmiä. Mikkolan koulussa on kokeiltu "palkkisysteemiä" ja pienryhmiä. Tuttava, jonka lapsi käy ko. koulua, kertoi että ma, ti ja ke menee pelkästään järjestyksen pidossa ja rauhallisen oppimisympäristön luomisessa. Pienryhmissä on niin paljon erilaisia erityislapsia, että tarvittaisiin aikamoista osaajaa ja paljon lisäresursseja, että ryhmät voisivat toimia. Näin se valitettavasti on!

Uskon vahvasti, että kyse on Vantaan kaupungin säästöohjelmasta. Budjettivaje on jo nyt melkoinen. On suorastaan hupaisaa, että nämä säästöt naamioidaan "oikeudenmukaisuuteen ja yhteisöllisyyden kasvattamiseen". Ihmettelen, kuka oikeasti uskoo, että kaavailtu oppilaiden "hedelmäsalaatti" olisi kenenkään lapsen etu?