Adressi Vantaan erityisluokkakeskittymien purkamista vastaan

Turhauttavaa touhua!

/ #23 Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia

09.10.2011 23:04

Ihmettelen kovasti, miksi tätä uudistusta halutaan väen väkisin viedä eteenpäin. Onko kyse pelkästään rahasta vai onko kyse nyt siitä, että tietyt virkamiehet haluavat kädenjälkensä näkyviin?
On päivänselvää, ettei Vantaa tule saamaan riittävästi ammattitaitoisia erityisopettajia vaaditussa ajassa, kun heistä nytkin vailla muodollista pätevyyttä on muistaakseni lähes joka neljäs - vai oliko luku vielä suurempi... Resursseja ei siis tule olemaan riittävästi, vaikka perusopetuksen johtaja mitä väittäisi. Tilanpuutteesta puhuvat monet opettajat ja rehtorit. Ilmeisesti tarkoituksena on lisätä erityisopettajien pomppimista ryhmästä toiseen ja vähentää pienryhmiä. Koska koulun rehtori päättää, miten uudet erityisopetuksen resurssit jaetaan, on selvää, ettei pienryhmiä voi perustaa, jos ei ole tiloja...näkeekö kukaan muu tällaista kehityskulkua? Tämä jo sinänsä sotii sitä ajatusta vastaan, että lapset tarvitsevat turvallisuutta kokeakseen mahdollisimman pysyvät aikuissuhteet (tutkittu juttu, joka on tutkimattakin selvää).
Ihmettelen myös sitä, miksi toimiva ratkaisu täytyy purkaa. Ensimmäistäkään perustavaa laatua olevaa syytä ei kukaan ole vielä esittänyt.
Nykylainsäädännön mukaan lapsia pitäisi kuulla heihin vaikuttavassa päätöksenteossa - onko lapsia siis kuultu?
Pelkään pahoin, että jos luonnos menee tällaisenaan ja tällaisella aikataululla läpi, tehdään iso karhunpalvelus niin lapsille, heidän huoltajilleen kuin opettajillekin - SIIS KOKO VANTAALLE!
Koska virkamiehet ovat nähneet näin paljon vaivaa erilaisen tiedottamisen ja suunnittelun eteen, voi olettaa, ettei siihen tule juurikaan muutoksia. Ihmettelen, jos näin tapahtuu.