Musiikkiteatterikoulutus Lahdessa säilytettävä

Mikael Haavisto

/ #25 Re: Re: Re: Re: Vastalause

10.10.2011 17:07

#24: Näin on - Re: Re: Re: Vastalause

En todellakaan olisi töyllistynyt ilman saamaani koulutusta, minkä olen Mutelta saanut, vaikka olisin jotain ennen koulua osannutkin. Koulussa opin käyttämään taitojani, ilman koulutustani olisin aivan hukassa oleva amatööri. Sehän se juju on. Meidän koulu tekee lahjakkaista amatööreistä lahjakkaita ammattilaisia. Kolme vuotta neljä kertaa viikossa tanssia, huippu-laulunopettajat, ensembletunnit, ryhmälaulutunnit, näyttelijäntyön tunnit, musiikin teoria- ja historiatunnit eivät todellakaan ainakaan minulla ole mennyt hukkaan! Jotta saamme pidettyä jatkossa Suomen musiikkiteatterikentän tason korkealla on koulutuksen jatkuttava.

Sitten vielä, kyllä tytötkin työllistyvät, vaikkeivät kaikki. Ja mitä teakkiin tai nätylle pääsemiseen, jotkut jatkavat mutea toisen koulutuksenaan niiden ohella, jotta saisivat yhdisteltyä itselleen suomen monipuolisimman mahdollisen koulutuksen, mitä musiikkiteatteriin tulee.

Ja kyllä niillä papereilla tekee - moni teatterinjohtaja ei suostu palkkaamaan ilman papereita, ja se vaikuttaa palkkaluokkaan.