5-viikkoiset koiranpennut ovat liian nuoria erotettavaksi emostaan



Adressin tekijä

/ #7

08.06.2010 10:21

Lait ja asetukset elävät. Tämä adressi on laitettu pystyyn sen vuoksi, että Suomen Kennelliitto muuttaisi sijoitussopimuksen pykälää, joka mahdollistaa liian varhaisen vieroittamisen. Vaikka jotain lukee Kennelliiton sijoitussopimuksessa, ei tarkoita sitä, että niin pitäisi tai edes saisi toimia - ei nyt eikä tulevaisuudessa.

Tämä adressi ei ole kannanotto yksittäistä kasvattajaa vastaan, vaan kaikkia niitä kasvattajia, jotka erottavat pennut emostaan niiden ollessa ainoastaan viisiviikkoisia. Asiat eivät ole mustavalkoisia, mutta pentujen ja niiden emon eettinen ja hyvä kohtelu ei vaadi ylettömiä ponnistuksia keneltäkään. En keksi yhtään eettisesti ja moraalisesti hyväksyttävää syytä sille, miksi pennut eivät saisi olla edes yhtä viikkoa kauemmin emonsa luona. Ihmisten väliset riidat, eripura, itsekkyys ja halut EIVÄT saa mennä koirien ja pentujen hyvinvoinnin edelle!

Onnea vaan pennun kanssa, toivottavasti olet yhtä tyytyväinen siihen sitten, kun se on kotona ja kasvanut aikuiseksi. Itse en kasvattajana enkä toisilta kasvattajilta pennun hankkivana pennunostajana ostaisi IKINÄ emostaan 5-viikkoisena vieroitettua pentua. Mutta kukin taaplaa tyylillään ja ottaa pennun sieltä, mistä parhaaksi katsoo. Onneksi jokainen saa ihan itse valita, millaisilla periaatteilla toimivan kasvattajan taskuun ne penturahat kantaa ja allekirjoittaako tämän adressin vai ei.