Kuvataiteen ammattikorkeakoulutus säilytettävä Lahdessa

kuvataiteilija,amk, opettaja, ym.

/ #15 Järjetöntä ja lyhytnäköistä

12.10.2011 22:51

Lahden (Muotoilu-) ja Taideinstituutti ei ole vain mikä tahansa pieni ammattikorkeakouluyksikkö, jossa opiskelee ketä tahansa. Taidekoulussa tiivistyy monenlainen luovuus, ja ainutlaatuinen toiminta, jolla on parhaimmillaan suuri vaikutus myös ympäröivään yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Taidekoulusta valmistuneet ihmiset toimivat usein myös yhteiskunnassa laaja-alaisesti, ja ovat kaikkea muuta kuin laiskoja tai toimettomia. He ovat valinneet hyvin epävarman ja lahjakkuutta, sitkeyttä ja luovuutta vaativan alan tietoisina alan vaikeudesta. Luuleeko joku että taidetta opiskelemaan haluavat menisivät koulun puuttuessa sosiaalialan kouluun ?

Jos Lahti menettää nämä harvat ja valitut taiteilijat ja taideopiskelijat, se menettää paljon aktiivisia toimijoita kaupungissaan, kiinnostavuutta ja statuksen taidekoulu-kaupunkina. Taideinstituutilla on, kuten mainittu, laajalle yltävä maine ja status korkealaatuisena taidekouluna. Sillä on suuri merkitys Lahden kaupunkille yleensä. Saisi nähdä mitä Lahdelle kävisi. Ja koko Suomen taidekentälle... Tämän ehdotuksen tekijät ovat olleet erittäin lyhytnäköisiä! Ellei sitten ole kyse avoimesta taide-vastaisuudesta.