Hämeenlinnan lasten kotihoidontuen kuntalisä tulee säilyttää!


Vieras

/ #19 Re:

24.10.2011 08:57

#17: nim. juuri Hämeenlinnaan muuttanut toivossa että lapsilla hyvä olla.... -

"Lisäksi olen miettinyt tässä kuntalisässä sitä, että miksi sitä ei voida määritellä tulojen mukaan kuten kelan maksama hoitolisä(?)? samoin voisi tehdä lapsilisälle valtio, koska on myös aviomiehiä ja perheen isiä joiden tulot ovat viisin kertaiset verrattuna pienituloisiin."

Kelalla ne tulorajat ovat niin pienet, että mikäli tulorajat kuntalisässä olisivat esim. samansuuruiset, jäisivät ihan tavalliset normaalituloiset perheet kuntalisän ulkopuolelle, eikä rahaa lasten kotona hoitamiseen silti olisi. Esim. meillä mies tienaa juuri sen suomalaisen keskipalkan verran, mutta asuntolaina ja kaikkien muiden asumiseen ja elämiseen liittyvien kustannusten nousu viimeaikoina tekevät sen, ettei ylimääräistä rahaa juuri jää, eikä meillä lasta voitaisi kotona kovin pitkään hoitaa ilman kuntalisän tuomaa pientä helpotusta.

Vaikka kaikilla ei todellista tarvetta kuntalisälle olisikaan, en lähtisi ketään sen ulkopuolelle rajaamaan, sillä tärkeintä on, että mahdollisimman moni pieni lapsi saisi olla kotona mahdollisimman pitkään vanhempien tulotasosta riippumatta.