Adressi Koulukiusaamista Vastaan

susanne viinamäki
Adressin tekijä

/ #18 Tornion kouluissa paljastui laaja nettikiusaus!!

25.04.2007 17:02


Tornion kouluissa paljastui laaja nettikiusaus
IL 25.4.2007 14:35

Torniossa on paljastunut laaja koulukiusaaminen, jossa oppilaita ja opettajia on herjattu internetsivuilla. Alaikäiset tekijät levittivät netissä myös videokuvaa vanhuksen pahoinpitelystä.

Sanomalehti Pohjolan Sanomat kertoi keskiviikkona, että kiusaaminen paljastui Seminaarin koulussa sen jälkeen kun opettaja päätti atk-tunnilla tarkistaa oppilaiden hilpeyden aiheen. Yhteiskäytössä olevilta tietokoneilta löytyi herjauksia opettajista ja muista oppilaista.

Eräät oppilaat olivat myös tuuppineet ja kiusanneet vanhusta ja välittäneet kännykkäkameralla taltioidun videon nettiin.

Komisario Lasse Vaaraniemen mukaan kiusaaminen on ollut sen verran laajaa, että poliisi on kiertänyt useilla kouluilla keskustelemassa oppilaiden ja näiden vanhempien kanssa.

- Eräät opettajiin kohdistuneet herjaukset voisi tulkita kunnianloukkauksiksi ja vanhuksen tuuppiminen vaikutti lievältä pahoinpitelyltä, Vaaraniemi arvioi.

Tekijät ovat kuitenkin alle 15-vuotiaita, joten he eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan. Kiusaajien määrää hän ei tarkenna, mutta sanoo tekijöitä olevan enemmän kuin kymmenen.

Kiusaussivut on poistettu internetistä.