EI KUNTAUUDISTUKSELLE

Ville Rauhio

/ #13 PS Valtuutettu

08.02.2012 18:29

Kuntauudistus ei tuota säästöjä millään tavalla. Samalla lailla ihmisille pitää tarjota palveluita suuressa niin kuin pienessäkin kunnassa. Ja palvelut maksaa. Tietysti ne maksaa, mutta sitä varten maksamme paljon erilaisia veroja. Menot pienenee vain jos ihmisiä alkaa kuolla pois eli on vähemmän ihmisiä joille palveluita tarvitsee tarjota.

Kuntauudistus on toiselta nimeltään päätösvallan siirtäminen kunnilta isoihin kasvukeskuksiin eli enää ei oman kunnan asukkaat päätä alueen asioista, vaan kaupungissa asuvat valtuutetut. Kun pieniä kuntia yhdistetään suuriin, niin ei tarvitse luulla että syrjäkylille tehtäisi mitään hyvää yhteiskunnan puolelta. Ei varmasti vaan kaikki keskitetään sinne missä eniten on väkeä.

Tällä tavoin ajetaan kaikki ihmiset kasvukeskuksiin ja toisaalta samalla otetaan pois ihmisten vapaus asua siellä missä itse haluaa, koska kulkeminen syrjästä palvelukeskuksiin maksaa paljon, koska tarvitaan omaa autoa. Ja oman auton omistaminen ja etenkin sen käyttäminen on jo suomen maassa tehty niin kalliiksi että iso osa palkasta menee siihen että voit kulkea töihin omalla autolla. DIESELVERO eli käyttövoimavero kokonaan pois! Syrjäseudulla on pakko olla oma auto jos meinaa pärjätä, koska täällä ei joukkoliikennettä kulje.

Suomen nykyinen hallitus ei osaa muuta kuin korottaa veroja ja maksuja. Ei mistään oikeista kohteista säästetä, kuten kehitysavusta, EU:n jäsenmaksuista. Ennen kaikkea tuo rahan viskaaminen euro-kriisi maihin pitää loppua, koska se menee kankkulan kaivoon. Ei koskaan tulla saamaan niitä rahoja takasin jotka irlannille, kreikalle ja portugalille on annettu. Ne maat ottaa niin paljon rahaa vastaan kuin vaan saavat ja sitte eroavat eurosta ja velat lankeaa takaajille. Niin miten sitten käy? Ei näy suomalaisten euroja enää.