Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

/ #1874 Palestiinalainen The Freedom Theatre Suomessa toukokuussa 2012

03.03.2012 17:38



Palestiinalainen The Freedom Theatre auttaa Jenisissä lapsia ja nuoria purkamaan pelkoaan, ahdistustaan ja agressiotaan teattarin keinoin, siis luovin ja aseettomin keinoin.

Teatteri vierailee toukokuussa Suomen Kansallisteatterissa Helsingissä esityksellä While Waiting Pienellä näyttämöllä (jos saavat tarvittavat luvat poistua Länsirannalta).

While Waiting pohjautuu Samuel Beckettin teokseen Waiting for Godot.

(Kansallisteatterissa on menossa Kansallisteatterin oma versio samasta, Beckettin kuuluisimmasta näytelmästä, joka samalla on yksi 1900-luvun kuuluisimpia näytelmiä http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/godota-odottaessa/

On todella mielenkiintoista nähdä kaksi versiota samasta näytelmästä peräjälkeen. Millainen on suomalainen hyvinvointiversio, ja millainen on palestiinaispakolais-nuorten versio. Tämä on kevään teatteritapaus! Minkä voi päätellä myös siitä, kuinka pitkällä tähtäimellä Kansallisteatteri ja Freedom Theatre ovat työskennelleet, kun ovat samasta näytelmästä sopineet. Huikea näkemys Kansallisteatterilta!)

Palestiinalaisten esitys korostaa mielekkyyden, solidaarisuuden ja ystävyyden etsintää huolimatta siitä, että ympäröivä maailma on ahdistava.  Vuonna 2006 perustettu The Freedom Theatre on Jeninin pakolaisleirillä toimiva teatteri ja kulttuurikeskus, joka on ainoa ammattimainen teatteri Länsirannan pohjoisosassa. Ohjaus on Udi Alonin.

Freedom Theater http://www.thefreedomtheatre.org/projects-gallery.php



Teatterin perustaja, juutalainen Arna Mer-Khamis http://en.wikipedia.org/wiki/Arna_Mer-Khamis

Teatterin jatkaja äitinsä kuoltua Juliano Mer-Khamis http://en.wikipedia.org/wiki/Juliano_Mer-Khamis Juliano murhattiin teatterin edessä 2011. Häntä jäivät suremaan suomalainen vaimo, joka odotti perheen kaksosia, sekä lisäksi 1-vuotias lapsi.


Tällaista nuorten teatteri-työtä kannattaa ehdottomasti tukea, sillä se antaa nuorille vaihtoehtoisia malleja Israel-Palestiina-konfliktissa. On paljon parempi, jos he purkavat epätoivonsa teatterissa, ja esittävät kaduilla vain play-pack-teatteria, eivätkä siis tartu aseisiin ja räjähdevöihin.

Tämä on rakentavaa ja ennelta ehkäisevää. Tällaista pitäisi myös israelilaisosapuolen ja Israel-ystävien tukea.


https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRw0Iykl8TxKRnNPdTRPXdKVDyiU...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…