Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

/ #2602 Hesari: Juutalaisvastaisen pormestarin katu vaihtaa nimeä Wienissä

21.04.2012 22:19



Juutalaisvastaisen pormestarin katu vaihtaa nimeä Wienissä
21.4.2012 21:35 | 0 | AP
WIEN. Wienin keskustan maineikas kehäkatu vaihtaa nimeä. Juutalaisvihasta eli antisemitismistä tunnetun pormestarin nimi poistuu ja katu muuttuu neutraalisti Yliopistokehäksi. Juutalaisjärjestöt kiittivät päätöstä, oikeistopopulistinen Vapauspuolue moitti sitä.

Kehäkadun osuus, Dr. Karl-Lüger-Ring kulkee Wienin monumentaalisessa keskustassa Burg Theaterin ja yliopistoalueen ohi. Uusi nimi on Universitätsring, kaupunginhallinto ilmoitti torstaina.

"Wienin ei pitäisi käyttäytyä ikään kuin sen historiassa ei olisi tahroja", kaupungin kulttuurijohtaja, sosiaalidemokraattien Andrea Mailath-Pokorny perusteli.

Kristillissosiaalisen puolueen Karl Lüger oli Wienin pormestarina vuodet 1897–1910. Hän oli kaupungin vahva mies, joka uudisti vesijohdot ja joukkoliikenteen. Samaan aikaan hän arvosteli kovin ja halventavin sanoin liikemiesluokkaan nousseita juutalaisia – ja juutalaisia ylipäänsä.

Nuori Adolf Hitler asui Lügerin pormestarikautena Wienissä, ihaili häntä ja ylisti myös aatejulistuksessaan Taisteluni.

Maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä Itävallassa alettiin hyvin hitaasti myöntää, että maa ei ollut natsien heikko uhri vaan Hitlerin innokas kumppani. Suhteettoman suuri osa SS-upseereista esimerkiksi oli itävaltalaisia.

Saksan tapaista virallista menneisyyden likapyykin pesua Itävallassa ei silti ole vieläkään tapahtunut.

Oikeistopopulistinen Vapauspuolue arvosteli torstaina kadun nimen muutosta, samoin keskustalainen kansanpuolue.

Wieniä demareiden kanssa johtavien vihreidenkin edustaja ylisti Lügeriä "suureksi kunnallispoliitikoksi", jonka kuvan antisemitismi kuitenkin tahrasi.

 

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/Juutalaisvastaisen+pormestarin+katu+vaihtaa+nime%C3%A4+Wieniss%C3%A4/a1305560401122

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…