Kannabis lailliseksi

Kyllästynyt Käyttmäänä vaarallista ja puuduttavaa päihdettä alkoholia

/ #3577 Re:

02.05.2012 10:49

#3570: -

Ymmrätkö sinä sitä että kaikki ei halua käyttää yhtä vahvimmista ja vaarallisimmista päihteistä (alkoholi).  Ihmiset haluavat päihtyä ja minun mielestä on hyvä että nykyään ihmiset yrittävät valita mahdollisimman vähähaittaisen päihteen.  Se on vain yhteiskunna kannalta hyvä asia että ihmiset siirtyvät käyttämään lievempää päihdettä.

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/eu-raportti-kannabis-tupakkaa-ja-alkoholia-turvallisempaa/2008/07/669288

 

Ottakaahan ihmiset nyt se päänne sieltä P****tä poies ja tutkikaapas objektiivisesti tätä kannabis asiaa...  Lähes kaikki kannabiksen vastustajat vain hokevat "huume, narkkari, addikti...."  vaikka tosiasia on se että kannabis on yksi lievemmistä päihteistä mitä nykytiede tietää.   Jos ihminen joka käyttä kannabista kerran pari kuukaudessa on narkkari niin ihminen joka käyttää alkoholia samanlailla on tupla alkoholisiti. Alkkoholi on meinaan paljon koukuttavampi ja vaarallisempi päihde kuin kannabis.

 

kannabiksen kieltolaki ei ole toimut mitenkään.. jos joku väittä toista niin kertokoot?  Tämä laki on vain lisännyt ongelmia se tehtiin vähentämään käyttäjä määriä ja ehkäisemään ulkomaalaista järjestäytyneen rikollisuuden rahan saantia.   laki ei ole tehnyt kumapaakaan vaan päin vastoin lisännyt ongelmia esim.:

 

-rikollisjärjestöt saavat enemmän rahaa kun kannabis on laiton

-Kannabis lajikkeet joita kadulla myydään ovat nykyään enemmän thc:eetä sisältäviä kuin CBD:eetä eli toisin sanoen mahdolliset terveys haitat ovat lisääntyneet

-Rikolliset jatkvat kannabista esim. kumilla, hiekalla, laskikuidulla, hiuslakalla, lannalla ja muilla huumeilla ja näin ollen epäsuorat terveys haitat lisääntyvät  moninkertaiseksi

-Rikollisjärjestöt tähtäävät kasvattamallaan kannabiksella mahdollisimman suureen tuottoon jonka takia kannbista lannoitetaan kukinna n loppuun asti jsota seuraa se että kasviin jää haitallisia lannoitteita jotka kulkeutuvat elimisitöön poltettaessa.

-laki myös lisää muiden huumeiden käyttöä koska diileriltä saa usein myös muita huumeita.. varsinkin nuoret ovat ongelma tässä pointissa. He myös ajautuvat oikeasti rikollisille teille helpommin kun "joutuvat" asioimaan oikeiden rikollisten kanssa.

-Laki myös lisää syrjäytymistä ja sossun luukun kulutusta koska sosiaaline/virallinen kannabis leima leimaa ihmiset narkkaireiksi jolloin työn saanti vaikeutuu ja sosiaaliset suhteet kärsivät.

-näitä olis vaikka kuinka paljon lisää mutta enään en jaksa kirjoittaa......

Miksei yhteiskunnassa voisi olla kahta päihdyttävää ainetta vahvempi ja vaihtoehtoinen lievempi.   Minun mielestä ihmisillä kuuluisi olla oikeus valita päihde joka kuormittaa mahdollisimman vähä terveyttä ja psyykettä... nyt näin ei ole vaan ihmisten on joko pakko olla päihtymättä tai käytettävä yhtä vaarallisimmista päihteistä kuningas alkoholia.

ps. on utopistista ajatella että suomi olisi päihteetön.. ihmiset ovat kautta aikojen halunnet päihtyä ja minu mielestä se on jokaisen perus oikeus.  Minun mielestä yhteiskunnan pitäisi tässä asiassa tulla vastaan ja suunnata päihdepolitiikka vähä haittaisimpaan suuntaan kannabis olisi ensimmäin hyvä askel tämän tavoitteen saavuttamiseksi.   Kieltolait vain "lakaisevat" ongelmat maton alle paisumaan ne eivät ole historiassa päihteiden kohdalla kertakaan toiminut.  Joten kannabis lailliseksi jotta saadaan vähähaittaisempi päihdekulttuuri tänne dokujen maahan.

Portugalissa dekriminalisoitiin kaikki huumeet ja siitä on tullut erittäin hyviä tuloksia...  eli miettikääs nyt oikeasti onko järkevää vain huudella "ei ei ei"

http://yle.fi/uutiset/portugalissa_huumeiden_dekriminalisointi_saavuttanut_hyvia_tuloksia/5741667