Sudet pois taajamista

Tiltu Nurminen
Adressin tekijä

/ #192 Susi tappoi koiran talon pihapiirissä

05.06.2012 15:31

Satakunnan Kansa 5.6.2012:

Susi tappoi maalaistalon pihapiirissä vapaana olleen koiran Huittisten Korkeakoskella sunnuntai-iltana. Rantatiellä sijaitseva talo on noin seitsemän kilometrin päässä kaupungin keskustasta.
– Tämä menee jo aivan järjettömyyksiin. Hyvä on sanella kerrostaloista, että susia täytyy suojella. Tervetuloa vaan susiensuojelijat kesällä telttailemaan lähimetsäämme oikein luvan kanssa, puuskahtaa koiransa menettänyt Heli Tuominen.
Isäntäväki alkoi sunnuntai-iltana kello 22:n jälkeen kaipailemaan 12-vuotiasta karkeakarvaista mäyräkoiraansa, kun koira ei ollut terassilla tutussa tuolissaan.
Seuraavana aamuna talon isäntä löysi koiran verijäänteitä pihaan johtavan tien varrelta. Paikalla näkyi myös selviä kamppailun jälkiä.
– Soitin paikalliselle riistamiehelle, joka sanoi, että tämä on varma tapaus. Ei tarvitse koiraa odotella enää kotiin, Heli Tuominen kertoo.
Sudet eivät ole harvinaisia vieraita Korkeakoskella.
– Viime keväänä, olisiko ollut maaliskuuta, susi istui postilaatikkomme luona, kun olimme pimeänä iltana tulossa kotiin. Se näkyi aivan selvästi auton valoissa, eikä juuri säikkynyt meitä.
Myös naapureilla on samanlaisia kokemuksia.
– Vuosi sitten iso susi istuskeli kaikeassa rauhassa naapurin postilaatikon luona, eikä pelästynyt yhtään lähestyvää autoa. Sitten se vain laiskasti jolkotteli matkoihinsa.