Sudet pois taajamista

Ari Pitkäranta

/ #249 Susien suo ja paikka, vai tutkijoiden suojapaikka?

10.09.2012 10:09

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/387082/Pedoille+aiotaan+saastaa+riittavasti+hirvipaistia

Eli se pelko jota on huudeltu "Ollaanko Suomesta tekemässä EU:n petoreservaattia ihmisten kustannuksella?" Vastaus on kyllä.

Miten voidaan laskea ja tehdä arviota hirvikannasta ja niiden kantasuunnitelmia, kun kerran ei ole tarkkaa arviota susien määrästä alueella? Ei siis voida tehdä oikeaa arviota myöskään hirvikannan koosta ja minkä verran niitä pitää kaataa, kun ei voida tehdä arviota minkä verran niitä pitää säästää susien syötäväksi.

Helposti kääntyy siihen että "kokeillaan" lopettaa hirvieläinten metsästys "yhdeksi" syksyksi ja katsotaan miten sudet pitää kantaa kurissa. Siitä voi jokainen tehdä itse laskelmia mitä tuosta seuraa...

Petojen määristä ei enää saada luotettavaa tietoa, kun metsästäjät, eli ne jotka fyysisesti kannan laskee alkaa olla kyllästyneitä tutkijoiden kantaan: "Tehkää te nyt van työt, niin me vähennetään luvuista sitten sen verran kun meitä huvittaa ja haukutaan teidät vielä rikollisiksi salametsästäjiksi." Aika moni on heittäny hanskat tiskiin, laskekoon itte ja rämpiköön ilmaiseksi mettissä, kun palkkana on haukut.