Korvensuoran suuralueelle yhtenäinen peruskoulu

Työtarjous tuli jo, mutta koulua ei kuulu

/ #3 Pudasjärvisiä emme ole, tuiralaisia meistä ei tule...

17.10.2012 17:13

Pudasjärvellä oppilaat kuulemma kävelevät 40-50 km koulumatkoja päivittäin (Kaleva 17.10.), osoittaen sillä "miehuuttaan". Tämä tarkoittaa kymmenen tunnin tauotonta marssia - uskokoon ken tahtoo...

Uskon kuitenkin jo kahden tunnin päivittäisen ylimääräisen matka-ajan haittaavan lasten koulumenestystä, ja siksi vaadin Korvensuoralle yläasteen koulua! Kuten adressin tekstissä todetaan, on lasten kuljettaminen Tuiraan paitsi järjen, myös kestävän kehityksen periaatteiden vastaista, ja osoittaa etteivät Oulun päättäjät pysty seisomaan sanojensa ja strategioidensa takana.

Korvensuoran suuralue on merkillisesti pudotettu monien palveluiden ulkopuolelle kasvavasta asukasmäärästään huolimatta. Onko taustalla asukkaiden sosioekonominen tilanne - eli pidetäänkö alueen lapsiperheitä "liian varakkaina" saamaan kunnallispalveluita lähelle?

Edelliset valtuustot ovat mielestäni näyttäneet haluttomuutensa korjata asioiden tila. Yksittäisen valtuutetun mielipide on haudattu puolueen ryhmäpäätöksen alle. Näin ei voi jatkua, ja siksi en ainakaan itse äänestä enää uudelleen valtaan niitä, jotka nykyisessä ja edellisissä valtuustoissa lykkäsivät asiaa hamaan tulevaisuuteen.

Oulussa sairastetaan julkishallinnon möhkötautia: rakennetaan jättiläismäisiä koulukomplekseja ja muita monumentteja, joita ei tarpeiden muuttuessa voida joustavasti sovittaa uusiin tarpeisiin ja käyttäjämääriin. Turvallisen ja asukasmääriin sopeutuvan "pienen" lähikoulun merkitys lapsien ja perheiden hyvinvoinnille on kylmästi unohdettu mahtipontisuuden tavoittelun vuoksi.

Vuoden 2013 budjettiin aloitusraha tuskin enää ehtii, mutta nyt pitää sitoutua työn aloittamiseen viimeistään 2014. On turha odottaa vanhan koulun sisäilma- ja muiden rakenteellisten ongelmien leviämistä käsiin lasten terveyden kustannuksella. Hätäisesti tehdyt tilapäiskouluratkaisut tulevat myös kalliiksi. Suunnittelu pitää käynnistää välittömästi ja sitova linjapäätös rakentamisesta annettava.

Kouluoloilla on vahva vaikutus siihen, maksaako perheemme veromarkat tulevina vuosina Ouluun vai pääkaupunkiseudulle.