Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Näinkö meidän kansaa edustetaan
Vieras

/ #128 Aika harkitsematon veto

29.01.2011 13:34

On kyllä aika rohkeaa ruveta syyllistämään tiettyjä koirarotuja. Koirat ovat koiria ja jalostuneet susista, joten Pertin mukaan kaikki koirat tulee lopettaa, koska ne ovat polveutuneet susista. En halua puuttua nyt jalostukseen tämän enemäpää, koska se ei nyt ehkä ole tässä tämän oleellisempaa.

Itse en ikinä uskaltaisi kieltää mitään koirarotua, mutta luonnetestiä voisin suositella. Enkä nyt todellakaan tarkoita Pertin mainitsemia rotuja, vaan kaikkia koirarotuja. Ihmisiä on purrut kultainennoutajasta chihuahuaan, mutta onhan se totta, että Pertin mainitsevat rodut omaavat vahvemman puruvoiman, joten jälki on hieman erilaista. Tosiasia on, että koirat ovat aika paljon jalostettuja, joten on ymmärrettävää, että joskus koiran luonne on ns. "vääränlainen", jota ihminen ei osaa hallita.

Koiran valintaan vaikuttaa moniasia, mutta ei sitä pitäisi laissa määrittää, millaisen koiran saat ottaa. On totta, että ihmiset eivät aina välttämättä tiedä millaisen koiran haluavat ja ottavat. Omasta mielestäni monet Pertin mainitsevat koirat ovat komeita ja olisin varmasti ylpeä omistaja, mutta minulla ei välttämättä olisi tietoa, taitoa eikä aikaa kouluttaa kyseisiä koiria, mutta en kyllä näe niissä mitään väärää.

Pertin perustelut ovat kyllä aika heppoisia. Jos päätöksiä tehtäisiin näin heppoisin perustein, niin kaikki Suomessa tulisi kieltää lailla. Joku ajaa autolla jonkun päälle, niin sitten autoilu kiellettäisiin??? Tai vähintään kyseinen automerkki ja -malli tulisi kieltää lailla?

Vielä pakko kirjoittaa...Aivan kuin Suomen virkavallalla olisi parempaa tekemistä kuin alkaa leikkiä koiravankkuria??? Muutoinkin valitetaan, että poliiseja on liian vähän ja määrärahat liian pieniä. Vaikka kuinka kansanedustajalla olisi itsellä aikaa miettiä tällaisia turhia lakimuutoksia, niin voisi hieman miettiä ennen kuin tekee mitään harkitsematonta. Ei tällaisia lakimuutoksia voi ihan tuulesta heittää.

Loppuun vielä...jos koiria kielletään, niin sitten kielletään kaikki. Jos päädytään luonnetesteihin, niin mielestäni sekin kaikille roduille. Ja mikäli, jos tämä asia etenee, niin mielenkiinnolla seuraan, että suostuu tappamaan oman koiransa? Tällä tarkoitan, että ne, jotka omistavat syytelistalla olevia rotuja, maksavat verojen kautta palkan niille henkilöille, jotka nämä koirat lopettavat. Mielestäni tällainen ei ole mitään parasta politiikkaa.