Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia.

Vieras

#126 Re: KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 15:29


Vieras

#127 Ei oo..

29.01.2011 15:34

Koirissa vikaa,mutta yllättävän paljon luonnevikasia koiranomistajia tulee vastaan,pitäis saattaa luvanvaraseks niinku pyssyt, vaaralliset nesteet,räjähteet,autolla ajoon tarvii kortin mutta kuka manne vaan voi ottaa koiran jonka kiusaa ja hakkaa vihaseks.Ei oo mitään järkee täs,viattomii luontokappaleit ei tästä voi syyttää mutta omistajil vois pistää sen vertaa sanktiota et jos koira tekee vahinkoo nii korvaukset on niin tuntuvat et seuraavaks miettii koiranhankintaa toisenkin kerran.
Näinkö meidän kansaa edustetaan
Vieras

#128 Aika harkitsematon veto

29.01.2011 15:34

On kyllä aika rohkeaa ruveta syyllistämään tiettyjä koirarotuja. Koirat ovat koiria ja jalostuneet susista, joten Pertin mukaan kaikki koirat tulee lopettaa, koska ne ovat polveutuneet susista. En halua puuttua nyt jalostukseen tämän enemäpää, koska se ei nyt ehkä ole tässä tämän oleellisempaa.

Itse en ikinä uskaltaisi kieltää mitään koirarotua, mutta luonnetestiä voisin suositella. Enkä nyt todellakaan tarkoita Pertin mainitsemia rotuja, vaan kaikkia koirarotuja. Ihmisiä on purrut kultainennoutajasta chihuahuaan, mutta onhan se totta, että Pertin mainitsevat rodut omaavat vahvemman puruvoiman, joten jälki on hieman erilaista. Tosiasia on, että koirat ovat aika paljon jalostettuja, joten on ymmärrettävää, että joskus koiran luonne on ns. "vääränlainen", jota ihminen ei osaa hallita.

Koiran valintaan vaikuttaa moniasia, mutta ei sitä pitäisi laissa määrittää, millaisen koiran saat ottaa. On totta, että ihmiset eivät aina välttämättä tiedä millaisen koiran haluavat ja ottavat. Omasta mielestäni monet Pertin mainitsevat koirat ovat komeita ja olisin varmasti ylpeä omistaja, mutta minulla ei välttämättä olisi tietoa, taitoa eikä aikaa kouluttaa kyseisiä koiria, mutta en kyllä näe niissä mitään väärää.

Pertin perustelut ovat kyllä aika heppoisia. Jos päätöksiä tehtäisiin näin heppoisin perustein, niin kaikki Suomessa tulisi kieltää lailla. Joku ajaa autolla jonkun päälle, niin sitten autoilu kiellettäisiin??? Tai vähintään kyseinen automerkki ja -malli tulisi kieltää lailla?

Vielä pakko kirjoittaa...Aivan kuin Suomen virkavallalla olisi parempaa tekemistä kuin alkaa leikkiä koiravankkuria??? Muutoinkin valitetaan, että poliiseja on liian vähän ja määrärahat liian pieniä. Vaikka kuinka kansanedustajalla olisi itsellä aikaa miettiä tällaisia turhia lakimuutoksia, niin voisi hieman miettiä ennen kuin tekee mitään harkitsematonta. Ei tällaisia lakimuutoksia voi ihan tuulesta heittää.

Loppuun vielä...jos koiria kielletään, niin sitten kielletään kaikki. Jos päädytään luonnetesteihin, niin mielestäni sekin kaikille roduille. Ja mikäli, jos tämä asia etenee, niin mielenkiinnolla seuraan, että suostuu tappamaan oman koiransa? Tällä tarkoitan, että ne, jotka omistavat syytelistalla olevia rotuja, maksavat verojen kautta palkan niille henkilöille, jotka nämä koirat lopettavat. Mielestäni tällainen ei ole mitään parasta politiikkaa.
Apina
Vieras

#129 Apina

29.01.2011 15:34

Kiitos Pertti kun myönsit virheesi."munanjatkeet" on oivia koiria ja elävät positiivista koiran elämää yleensä,mutta miten on nämä puudelit sun muut ressukat mitä trimmataan,nypitään korvakarvoja sun muuta sairasta,viedään showkehään,LUULETKO ETTÄ SITÄ KOIRAA KIINNOSTAA TAI EDES TITÄÄ MIKS SIEL ON!!!!??Ei ehkä munanjatkeita mutta mitä,NUKKEJA?
Ja se lenkitys,voi herran´jestas kuinka pahasti jätätte ajattelematta koiraanne kun ne saa tyyliin vartin päivässä olla ulkona.enkä todellakaan tarkoita kaikkia ja pidän kaikista koirista.MUTTA MITÄS OIKEETA TEKOA NIILLÄ KOIRILLA ON?
Jukka V.
Vieras

#130 Re: Villakoiran ydin!

29.01.2011 15:39

#125: Multilauman johtaja - Villakoiran ydin! 

Totta kirjoitat. Tässä naurettavuudessa on kyse kyllä nyt vaan tästä tyhmästä Pertti Hemmilän lakialoitteesta. Ei koirista, ei palautteesta eikä muusta. Kyllähän kansanedustajan tulisi edustaa kansaa. Koiranomistajat, rodusta riippumatta ovat juuri tätä kansaa. 

Pertti Hemmilä pääsi eduskuntaan kun häntä äänesti n. 6 000 kansalaista. Nyt Pertti Hemmilän lakialoite, jos se toteutuisi, kurjistaisia monenkymmenkertaisen suomalaisen elämää. Tätä kirjoitettaessa pelkästään tässä adressissa on jo reilusti yli 2 000 allekirjoitusta.

Samaan aikaan, Hemmilän nettisivuilla, http://www.perttihemmila.net/ ei lue mitään koko tästä koirarotukieltolakialoitteesta, ei palautteesta. Tälläkin sivulla hän, tai joku hänen nimissään, on väittänyt vetävänsä takaisin lakialoitteen. Jos näin on niin miksi siitä ei lue http://www.perttihemmila.net/ -sivulla?

Mitä jos joku tarkkanäköinen koiraharrastaja ei olisi huomannut lakialoitetta viime torstaina, siis tammikuussa 2011? Olisiko lakialoite edennyt ja kopautettu voimaan juuri ennen eduskunnan kesälomia? Vähän niinkuin jätevesilaki? Sen jälkeen ei olisi mitään mahdollisuutta lain muuttamiselle.

Tämä Pertti Hemmilän lakialoite on tuskin ainoa laatuaan vaikka on selvä oire eduskunnan rapakunnosta. Kansanedustajat näköjään tuhlaavat aikaansa täysin jonninjoutaviin ja turhiin asioihin. Ei koirat ole ongelma Suomessa, koirat ovat tärkeitä omistajilleen.

Pertti Hemmilän lakialoitteen perusteluina on joidenkin maakuntalehtien uutisointi. Miten on mahdollista, että poliitikko on näin lööppi-toimittajien vedätettävissä? Ei vaadi suurta vaivaa kansanedustajalta tarkistaa terveyskeskusten tilastoja (tai koirarotujen oikeinkirjoitusta) tai pyytää avustajaa selvittää kuvitellun ongelman suuruusluokasta.

Uskomatonta, vastuutonta ja suorastaan pelottavaa hölmöläisen toimintaa kansanedustaja Pertti Hemmilän toimesta.

 

Katja
Vieras

#131 Entäpä mäyräkoirat ..?

29.01.2011 15:51

Muistaakseni Koiramme-lehti teetti muutama vuosi sitten kyselyä aggressiivisista koiraroduista. Koira, joka lopulta todettiin aggressiivisimmaksi vieraita koiria, vieraita ihmisiä, oman perheen muita koiria ja omaa perhettä (ihmisiä) kohtaan oli mäyräkoira. Itsekin kyseisen rodun omistajana täytyy todeta, että haastavampi tämä on kuin edeltäjänsä - ja meillä oli tätä ennen rottweiler...

Myös mm. kultainen noutaja nousi tässä kyselyssä "purijalistan" kärkipäähän, mutta tätä selitettiin sillä, että kyseinen rotu on niin yleinen. Hemmilän lakialoitteessa mainitut rodut ovat paljon harvinaisempia, joten onko todennäköisempää joutua yleisen vai erittäin harvinaisen rodun haukkaamaksi..?

Oli miten oli, rotuun katsomatta se vika on 99 prosenttisesti hihnan toisessa päässä. Joten eiköhän tässä nyt pitäisi ennemmin kieltää lailla huonot ja osaamattomat koiran OMISTAJAT kuin itse koirat. Koirasta kuin koirasta saat aggressivisen, mutta myös koirasta kuin koirasta saat kiltin ja sosiaalisen ystävän - osaavalla kouluttamisella.

Jos nyt lähdetään tälle "kieltolinjalle", niin lisätäänpä listaan sitten vielä kissatkin. Ne raapivat ja purevat oman perheen jäseniä varmasti enemmän kuin koirat!!
SHE
Vieras

#132

29.01.2011 16:01

Eihän toi äijä ole osannu edes kirjottanu noita koirarotuja oikein, ja miks osa "taisteluroduista" puuttuu.
Hirteen koko v...n äijä!!!
Tälläsiä asioita nämä "päättäjät" sitten pohtii työajalla ja kauheella liksalla tietty, loppuu kohta verojen maksaminen tästä osoitteesta!!!
Ei paha häviä vaikkei siitä puhuta
Vieras

#133 Parasta kuitenkin on

29.01.2011 16:07

että asiasta keskustellaan. Aivan liikaa vääriä koiria väärillä ihmisillä. Rotuyhdistykset voisivat mun mielestä, tai Kennelliitto, edellyttää tiettyjen rotujen kasvattajien tekevät koirille luonnetestit. Kaikki rodut ei sovi taajamaan ja asutuksen keskelle. Laumanvartijoita tarvitaan, mut helpompiakin rotuja on saatavana. Koko aika joku hullu käyttää hemilän mainitsemia rotuja egonsa jatkeena, tappeluissa. Ei sitäkään voi kieltää. Aloitetta varmaan tarvis kehittää ja hioa, mutta kyllä asiassa perääkin on.
Isotuoppi
Vieras

#134 Mites sitten huonosti käyttäytyvät kansanedustajat?

29.01.2011 16:25

Eikös tuon logiikan mukaan kaikki epämääräisesti valtion rahoja käyttävät kansanedustajat (kaikki) saataisiin pois? Samalla logiikalla. Kuula kalloon.
pd

#135 Re: KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 16:38

#83: Pertti Hemmilä - KOIRALAKIA EI TULE! 

Hienoa :)  poliitikoista löytyy ihmisiä, jotka pystyvät tarvittaessa katsomaan peiliin.....viime aikoina kaikki ei ole siihen pystynyt, liittyen ennakkoluuloihin  koira asioissa ;)

 

Otapa esimerkkiä tästä M. Koskinen  ;)

meiju
Vieras

#136 Huom!

29.01.2011 16:43

"Tälläkin sivulla hän, tai joku hänen nimissään, on väittänyt vetävänsä takaisin lakialoitteen. Jos näin on niin miksi siitä ei lue http://www.perttihemmila.net/ -sivulla?"

Häneltä tuli myös sähköpostivastaus palautteeseen, eli kyllä näin on.

Vieras

#137 Ottaisivat ensin selvää mihin pitää puuttua...

29.01.2011 16:44

...Koska ihan käsittämätöntä höpötystä tuossa lakialotteessa. Jos koira puree ihmistä vika on harvoin koirassa, paremminkin siinä omistajassa, joka ei ole koiraansa kunnolla kouluttanut tai kohtelee koiraa niin huonosti että se purkaa aggressionsa ulkopuolisiin...Siinä ei ole mitään tekemistä koiran rodulla. Pitäisi tietää mistä puhuu ja puuttua ihan muuhun kuin tiettyjen (Millä ihmeellä nuo rodut nyt muka on rajattu ja valittu?) rotujen kieltoon. Hoh, kun suututti täälläkin...
akuhailo@ovi.com
Vieras

#138 POLIISIVALTIO

29.01.2011 16:47

Jokainen vastatkoon koirastaan niin hyvin menee. Mielestäni pertin voisi lopettaa, kansanedustajien toimista kun on niin paljon ikäviä seurauksia Suomalaisille; köyhyys, kurjuus, itsemurhat, päihdeongelmat, väkivalta jne jne...
taksu
Vieras

#139

29.01.2011 17:07

Minusta toi on todella tyhmää, ei koirarotuja voi kieltää jos se on useimmiten omistajasta kiinni miten koira käyttäytyy. ei ole koiran vika jos sitä ei osata kouluttaa oikein ja jos muutama tehnyt jotain, niin ei voi yleistää, loput voivat olla tosi kilttejä.

Vieras

#140

29.01.2011 17:25

Hemmilä voisi päivittää tiedon nettisivuille, niin uskon sen, täällähän voi kuka tahansa käydä kirjoittamassa mitä tahansa. Ja mäyräkoirien & dogo argentinon omistajana todettakoon, että kyllä mäyräkoiria saa vieraitten seurassa varoa, mutta dogon ystävällisyyteen voi luottaa.
jonte -70
Vieras

#141 minä ite pertti

29.01.2011 17:42

pelle-pertti mieti mitä oot tekemässä!!!!
Metsäläinen
Vieras

#142 Laumanvartija työssään

29.01.2011 18:01

Onpa outo väite että Suomessa ei ole käyttöä laumanvartijoille.
Me asumme Pohjois-Karjalassa keskellä metsää ja meillä on kotieläinten turvana etelävenäjänpaimenkoira joka todellakin pitää sudet, karhut ja ilvekset pois pihapiiristä. Koira on korvaamaton apu ja turva täällä rajaseudulla. Sen lisäksi että se pelottomasti vartioi laumaansa se on myös uskollinen ja rakastava lemmikki omilleen. Eikä meille kukaan tule varmasti pahoissa aikeissa silloin kun koira on pihassa. Kuinka ihminen joka ei itedä asioista oikeasti mitään viitsiikin laittaa allulle tällaisen aloitteen????? Uskomatonta!
Tietoinen....
Vieras

#143 Vissiin ..

29.01.2011 18:02

On ollut käytäntö tähänkin asti että luonne häiriöinen koira on lopetettu,ja taitaa se olla aivan laillisesti mahdollista tälläkin hetkellä.Sen sijaan on mielenkiintoista tämän Martti Suden rooli tässä netti adresissa,vaikuttaa perus,kommari,kepu,persu toimijalta joka on odottanut sopivaa hetkeä julkaistakseen tämän adressinsa,taitaa olla vaalit tulossa.Jos ja kun Hemmilä on seuraavassa eduskunnassa,niin tähän koira asiaan voisi kyllä puuttua uudelleen ,ja nimenomaan siinä tilanteessa jossa kartoitetaan harmaantalouden osaa,onko muuten Sudella kenneliä josta myydään pimeästi pentuja.Verottajan kannattaisi varmaan tutkia asia,kuten koko toimi ja harrastus ala.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2011 18:31


Vieras
Vieras

#145 Re: Vissiin ..

29.01.2011 18:49

#143: Tietoinen.... - Vissiin .. 

Toi nyt oli maailman typerin juttu mitä ikinä voisi kirjoittaa! Katso nyt vähän ympärilles, jos 2 500 allekirjoittaa adressin, jotta sais Pertti Hemmilän omin käsin tekemän lakialoitteen pois niin katsos vähän peiliin.

Taitaa olla Pertti itse nimimerkki Tietoinen ...

koirankaveriolenmä
Vieras

#146 Re: Laumanvartija työssään

29.01.2011 18:52

#142: Metsäläinen - Laumanvartija työssään 

Olet oikeassa, laumanvartijoita tarvitaan. BIG PICTURE on kuitenkin se, että ei sillä ole väliä onko jollakin rodulla käyttö tai ei, kyse on siitä että mitä v*ttua tehdään salaa lakialotteita, joilla ei ole penninkään virkaa!?!

KOIRIA EI TARVITSE KIELTÄÄ TAI RAJOITTAA SUOMESSA!

Koltta
Vieras

#147 Mielipiteitäni.

29.01.2011 18:53

Kirjoitin asiasta sen verran pitkän mielipiteen/pakinan että sitä on tällaiseen keskusteluun mahdotoin lisätä mutta asiasta kiinnostuneet voivat käydä sen lukemassa http://www.amerikanbulldoggi.fi/sivut/tekstit.asp?id=18
Meillä näin::
Vieras

#148 Työssä..

29.01.2011 19:00

Meillä myöskin laumanvartija koira,Pyreneiden mastiffi,joka tai siis hän on itse ystävällisyys.Oikeastaan hän ei omasta mielestään kyllä ole koira vaan mieltää itsensä enemmän meihin ihmisiin kuuluvaksi,tämä hänestä syntynyt mieli kuvansa johtuu siitä miten hän reagoi muihin koiriin.

Surullista kuitenkin on se että meissä koiran omistajissa on myös ihmisiä joille ei pitäisi antaa oikeutta koirien ylläpitoon,tulokset sitten näkyvät iltalehtien lööpeissä.
Ja tätä taustaa vasten tulee ymmärrettäväksi se että tehdään aloitteita,ilmeisesti kansalaisten yhteyden ottoihin perustuen,joissa vaaditaan tiukennuksia tai totaalikieltoja joihinkin asioihin liittyen.Edellä olevaan liittyen haluan korostaa sitä omaa vastuutamme näihin asioihin,mikäli meillä ei sitä ole niin lopputuloksena saattaa olla laki joka ei ole sen enempää oikeudenmukaista kuin kohtuullistakaan eikä näin voi olla lakikaan.Tähän liittyen haluaisinkin kuitenkin toivottaa myös Pertti Hemmilälle jaksamista työssään, ja jos tällä on saavutettu rakentava yhteistyökuvio niin tällöin olemme kaikki saavuttaneet asioita joihin uskoakseni jokaisella koiranomistajalle on täysi luottamus.

PS:nä me emme kyllä omista pyrreämme,hän taitaa omistaa meidät.
PERtTI PERTTI PITIKÖ SINUN MENNÄ HÄPÄISEMÄÄN PERTTI NIMIKIN?
Vieras

#149

29.01.2011 19:02

luonne häriön pystyy korjaamaan miksi tappaa viaton luontokappale? Hemmiläkin vois katsoa vähän Cesar Milania tietäis koirista jotain sen jälkeen jos ei ole aivan dorka:)
zaros
Vieras

#150 Lakialoite vedetty takaisin

29.01.2011 19:06

Soitin kansanedustajalle, joka kertoi vetäneensä aloitteen takaisin palautteen takia. Kannattaa siis olla aktiivinen!!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö valtion kasvattaa tukeaan kulttuurille ja taiteelle?