Uutisointi Johanna Tukiaisesta lopetettava

Salkuton nainen
Vieras

/ #68 Suomi on "Tuksujen", "Haloskojen" ja "Muuminmammojen" ihmemaa

29.01.2011 15:13

Suomi ei ole toimiva demokratia vaan kaikenlaisten “Tuksujen” ja “Haloskojen” ihmemaa! Iltalehti, keskustelufoorumi, 26.01.2011, viesti nro 316
_________

Suomen syvä kansa alkaa olla aika huonossa jamassa. Eikä heille löydy sopivia edustajia. Tavalliset ihmiset ihmettelevät, että mitä tehdä kun ei ole ketään ketä äänestää.

Kaikkeen tähän liittyy myös se, että täällä ei enää ole myöskään toimivaa uutisointia. Kansa pidetään pimennossa. Seuraavassa eräs artikkeli koskien Suomen lehdistön ja television poliittista tilaa:

Kaikki uutisointi on niin sotkuista, että ihmiset eivät enää edes tiedä mikä on Hesarin poliittinen kanta, vaikka sellainen asia tulisi kait ottaa esille jo peruskoulun opetuskurssissa. Eiköhän Hesarista keskustella jopa koulussa? Tämä ilmeni keskusteluketjussa osoitteessa vauva.fi, aihe vapaa.

On menty niin pitkälle, että lehtiä yritetään myydä sellaisilla sensaatioartikkeleilla kuin että joku viihdelady (eroottinen tanssijatar, escortlady yms) on raskaana, vaikka ei oikeasti olekaan. Ja sitten ilmoitetaankin, että nyt hän harkitsee aborttia. Näin siis leikitään ja pelleillään ihmisille todellakin vakavilla ja vaikeilla asioilla, joista moni on saanut traumat koko lopuksi elämäänsä. Ikävä kyllä tuollaiset ladyt ovat monen nuoren naisen idoleita ja heihin saattaa tehdä vaikutuksen se mitä tuollaiset ladyt ajattelevat, vaikka koko artikkeli olisi keksittyä puppua.

Ja telkkarin tila? Mitään kunnon ohjelmaa ei tule. Malleja ja turhaa pa--aa, ei edes kunnon filmejä ja sarjoja. Missä syy? Onko tämä tietoista ohjelmanvalintaa vai onko siihen joku muu syy - joku tahallinen, esimerkiksi syvästi poliittinen? Joku on nyt aloittanut adressin siitä, että TV-lupa maksu olisi vapaaehtoinen ja siitä voisi erota samalla tavalla kun nyt voi erota kirkosta. Senkin adressin osoite on www.adressit.com

Virheellinen tieto tarttuu ihmisten päähän helpommin kuin oikea. Nykyään kakki info on niin sotkuista, että ota nyt selvää mikä on "oikeaa" missäkin asiassa. Juuri kuulin huhun, että jossakin peruskoulussa oli opetettu, että Suomen ortodoksinen kirkko (toinen kansankirkkomme) kuuluu Moskovan alaisuuteen. Asian voi tarkistaa osoitteesta ort.fi, mutta kyllä mielestäni Suomen ortodoksinen kirkko kuuluu autonomisena Konstantinopolin alaisuuteen. Joku venäläinen kirkko on tänne tullut, mutta sen jäseninä taitaa olla maahanmuuttajia eikä se kuulu Suomen ortodoksiseen kirkkoon.

Kun info on näin sotkuista, uskoisin hirveän sekasotkun vallitsevan poliitikkojenkin ja muiden virkamiesten ja päättäjien päässä. Ihmisiä, jotka pystyvät kirkkaaseen ajatteluun on vaikea löytää. Minä en ole löytänyt tästä maasta yhtäkään, jota jaksaisin kuunnella. On sekin ilmiö, että kun menee lääkäriin, niin joutuu yksinkertaisen ja todella tyhmän lääkärin potilaaksi. Se voi olla suorastaan helvetillistä. Eikö ollut niin, että lääkäriksi pääsee vain älypäät? Niin ei taida enää olla. Joskus olen ollut huomaavinani, että kympin oppilaat ovat hyviä apinoimaan tietoa, mutta kun vaatii itsenäistä ajattelua niin eivät enää olekaan kympin oppilaita. Tähdet löytyvät jostain kasin oppilaiden joukosta. Itsenäinen ajattelu johtaa siihen, että tietoa ei voi apinoida kun itse ajattelee... ja koulussa tulee näin ollen vähän huonompi numero. Myös oppilaat, jotka ovat sekä matemaattisesti lahjakkaita että hyviä kirjoittamaan on harvassa.

Ehkä adressi: Uutisointi Johanna Tukiaisesta lopetettava, sekin osoitteessa www.adressit.fi, on alku keskustelulle Suomen lehdistön ja television tilasta. Adressiin liittyvässä keskusteluketjussa on tämä viesti:

Ehkä tämä adressi on myös alku keskustelulle Suomen lehdistön tilasta ja uutisoinnista maassamme tänä päivänä. Mitään kunnon uutisointia ei tule mistään. Ulkomaanuutiset (vaikka naapurina on Venäjä ja Ruotsi) ovat olemattomat. Jauhetaan vaan kaikkea roskaa turhista julkkiksista, joita tehdään tyhjästä. Kuka tätä maata oikein pyörittää ja kenen intressejä täällä ajetaan? On kuin olisi Suomisirkuksessa!

Ja sekin vielä, että uutisten tulee ehdottomasti olla ilmaisia maassa, jossa vallitsee demokratia (mutta sehän ei Suomessa toimi) ja jota kutsutaan hyvinvointivaltioksi. Suomessa on suuri kansanpaljous toimettomia, yksinäisiä, vanhuksia, työttömiä, mielenterveysongelmaisia jne, joilla ei ole päivisin mitään tekemistä. Heille kuuluu tarjota tasokasta ohjelmaa televisiosta ja radiosta kohtuuhintaan. Mutta tv-lupamaksujen hinta ei ole kohtuullinen, sillä sitä ei kukaan pysty toimeentulotuesta ja jostain minimieläkkeestä maksamaan.

Kun elämme tällaisessa "Tuksujen" ja "Haloskojen" ihmemaassa, niin ei ole ihme, että joku Timo Soinin tapainen ilmiö saa tuulta purjeisiinsa. Politiikka ja poliitikkojen päät ovat täynnä sellaista kaurapuuroa, että sitä ei syö kukaan ja siinä sekamelskassa puuro, jota Timo Soini yrittää tarjota on jonkinlaista Eloveenaa, jota köyhä ja syrjäytynyt juuri ja juuri pystyy syömään oksentamatta.