Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Pyöräilevä-kävelevä aikuinen Töölöstä

/ #54 Mechelininkadun liikennejärjestelyt

30.01.2013 15:06

Bussi 24 ajaa uusimmiten asukkaita palvellen Marian sairaalalta Hietaniemen hautausmaan, hiekkarannan ja tenniskenttien ohitse, kääntyy Etelä Hesperiankadulta Mechelininkadulle kohti Taka-Töölön postia, autopataljoonan ja Kivelän Sairaalan, T Kuulan puiston vierestä. Valtavasti ihmisiä asuu tällä reitillä! Nämä ihmiset asuvat juuri siellä, mistä 24 otettiin pois: Arkadiankadun ja Etelä Hesperiankadun välissä. Juuri olimme oppineet nousemaan Caloniuksenkadulla kasin ratikkaan ja vaihtamaan Ooperan pysäkillä Stockmannille vieviin ratikoihin. Nyt viedään meiltä tämäkin.
Kävelkäämme siis, jotka pystymme kävelemään. Mechelininkadun katukäytäviä ei saa kaventaa senttiäkään pöyräteille, että me kävelijät mahdumme. Pitäköön kaupunki talvella huolen, että lastenrattaat, rollaattorit ja pöyrätuolit pystyvät käyttämään katukäytäviä esteettä!
Merikannontien pyörätiestä voi tehdä hyvin urbaanin pyöräreitin: jo valmiit pyörätiet ja pyörätieverkosto, ei montaakaan liikennevaloristeystä, joten matkanteko sujuu vauhdilla, autoliikenne vähäistä, joten ei pakokaasuista hengitysilmaa. Tällä reitillä autot pysäköivät todella harvoin pyöräteille! Reitti on kaiken lisäksi osa kauneinta Helsinkiä.