Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ainotar

/ #131 Re: Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa

05.02.2013 20:11

#130: Kettingillä kiinni puuhun - Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa 

 Mechelininkadulle voidaan tehdä mitä vaan, kun sen ympäristössä ei liikennesuunnittelijoiden mielestä asu ketään. Siksi Mechelininkadun kerrostaloissa piileskelevistä kuolleista sieluista ei tarvitse välittää. Ei tarvita bussipysäkkejä, ei ratikkapysäkkejä eikä iltapysäköintiä kadun varressa niitä varten, joille ei ole asukaspysäköintipaikkaa. Mechelininkadun tehtävänä on toimia vain läpiajajien ja -pyöräilijöiden liikennealustana, kuten eräs nimimerkki täällä vähän toisin sanoin totesi. 

Eikä ratikka saa olla mikään jalankulun korvike, yrittäkää nyt ymmärtää se. Ollakseen houkutteleva kulkupeli sen on liikuttava ainakin 20 km:n tuntinopeudella, vaati Soininvaara vaaliohjelmassaan, joten pois tieltä pysäkit ja männynkävyt.

Tuttava halusi tietää miten nykyinen katutilan jako poikkeaa suunnitellusta. Nimimerkki "paviljonki purkuun" väitti, että vain toista autokaistaa on kavennettu 25 cm. Koska 1,5 metrin levyinen pyöräkaista ei Ojalan laskuopin mukaan mahdu 25 senttiin, on jostakin muualta sitten otettu lisää. Voiko joku tietävä sanoa mistä, vai täytyykö lähteä tarkistamaan mittanauhan kanssa?