Vastustamme oikeuden päätöstä palauttaa amerikanbulldoggi, sitä parvekkeelta roikottaneelle omistaja

Roikotti koiraansa tunteja parvekkeelta - oikeus määräsi eläimen palautettavaksi

"Turkulainen mies riiputti koiraansa parvekkeelta yli viisi tuntia. Kuristuskettingistä kaiteen yli roikkunut amerikanbulldoggi sai vakavat vammat kaulaansa.

Mies syyllistyi lisäksi Turun kaupungin eläinlääkärin uhkailuun sen jälkeen, kun vammoja saanut koira oli takavarikoitu mieheltä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi eilen kansliapäätöksen asiassa. Oikeus tuomitsi miehen 45 päivän ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan 500 euron korvaukset eläinlääkärille.

Oikeus katsoi, että saamistaan vammoista huolimatta takavarikoitu amerikanbulldoggi tulee palauttaa eläintä kaltoin kohdelleelle miehelle.

- Kun päätös on lainvoimainen, eli ensi viikon tiistaina, koira pitäisi palauttaa, kertoo tyrmistynyt Turun kaupungin eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra.

Oikeus perusteli päätöstään sillä, että koiran vammat olivat syntyneet kertaluontoisesta kurituksesta.

Leyser-Kopra on eri mieltä oikeuden päätöksestä. Hänen mielestään koiran palautus miehelle on huonoin mahdollinen vaihtoehto.

- Olen 15 vuotta tehnyt näitä hommia, ja tämä oli käsittämättömin julmuus, mitä olen nähnyt koiralle tehtävän. Ketju oli täysin syöpynyt koiran ihoon ja syönyt sen auki koko kaulan ympäriltä." (IS, 27.10.2010)

"Mies haki koiransa pois kumppaniltaan, ja päätti laittaa koiran kuriin, sillä miehen mukaan koiralle pitäisi näyttää sen paikka, koska muuten eläin ottaisi isännän paikan. Koira kun meni muun muassa ovesta miehen edellä ja yritti hypätä sohvalle. Mies kuritti koiraansa, jolloin koira näykkäsi omistajaansa.

Näykkäisystä raivostunut mies päätti rankaista koiraa, ja hän ripusti lemmikkinsä roikkumaan parvekkeen kaiteesta metallisella kuristuskettingillä, niin että koiran takajalat osuivat niukasti maahan. Kuristuskettinki painoi pahoja jälkiä koiran kaulaan ja koiran nahka meni rullalle.

Naapuri ilmoitti asiasta poliisille, mutta poliisi ei tilanteeseen puuttunut vaan lähetti paikalle eläinsuojeluviranomaisen, joka kävi toteamassa rääkkäyksen.

Mies ei tyytynyt vain Muffen rääkkäämiseen vaan hän alkoi uhkailla Turun kaupungin eläinlääkäriä, joka oli määrännyt Muffelle hoitoa sen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Poliisin päätöksellä koira takavarikoitiin ja sijoitettiin koirahoitolaan. Mies kysyi eläinlääkäriltä, haluaako tämä pitää lapsensa vai saako hän koirat takaisin.

Eläinlääkäri ilmoitti uhkauksesta poliisille, joka otti uhkailijaan yhteyttä. Mies toisti uhkauksen poliisille, ja sanoi, ettei kyseessä ole uhkaus vaan vaihtokaupan ehdottaminen. Myöhemmin oikeudessa mies sanoi kyseessä olleen metafora, sillä koira on hänelle kuin lapsi!"

Allekirjoita jos olet sitä mieltä, että eläinrääkkääjät ansaitsevat kovemmat tuomiot. Tämä koira pitää säästää lisäkärsimyksiltä.

Adressin tekijälle tuli hiukan yllätyksenä tämän asian herättämä huomio. Yritän kaikin mahdollisin tavoin saada tästä hyödyn irti. Olen ollut yhteydessä eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopraan ja kysynyt neuvoa kenelle tämä adressi olisi paras luovuttaa. Olisiko oikea taho oikeusministeri, syyttäjä vai joku muu taho. Informoin kun tiedän asiasta enemmän. Jatketaan kuitenkin vielä allekirjoittamista.