Korpilahden Iltatähden toimintaa ei saa lakkauttaa

Hyvinvointialueen palveluverkkoselvityksen mukaan Iltatähden toiminta Korpilahdella lakkaa. Korpilahden Iltatähti (entinen Korpilahden vanhainkoti) tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista. Iltatähdessä huolehditaan asukkaiden toimintakyvyn ylläpitämisestä, hyvästä elämänlaadusta sekä turvallisesta ja laadukkaasta hoidosta ja hoivasta. Iltatähdessä ei ole erikseen vierailuaikoja, vaan omaiset ovat toivottuja ja tervetulleita vieraita talon arkeen, tapahtumiin ja juhliin.

Mikäli Iltatähden toiminta lakkaa pelkona on se, että omaisia siirretään hyvinvointialueella paikasta toiseen. Se aiheuttaa turvattomuutta omaishoidettavilla ja lisää yksinäisyyttä. Läheiset  ja ystävät eivät pääse omaistaan katsomaan, kun hoivapaikka on kaukana ja kulkeminen jo Jyväskyläänkin voi olla haastavaa. Toiminnassa olevat palveluasumisen yksiköt lähellä kotia ovat tärkeitä hoivapaikkoja ikääntyville. Asuminen omalla paikkakunnalla mahdollisesti tuttujen ikätovereiden kanssa ovat varmasti mieluisin vaihtoehto ja ehkäisisivät ikääntyvän ihmisen jäämistä yksin. Yksinäisyyden vaikutukset ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin ovat ikääntyneiden suuri ongelma

Omalta osaltamme olemme huolissamme ikääntyvän väestön terveys- ja hoivapalvelujen järjestelyistä. Korpilahden laaja alue ja kylät haastavien kulkuyhteyksien päässä tulee ottaa huomioon palveluverkkoselvityksessä Korpilahden ikäihmisten hoivapalveluja järjestettäessä. Me allekirjoittaneet vaadimme Korpilahden Iltatähden säilyttämistä hyvinvointialueen ikäihmisten palveluasumisen yksikkönä.

 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Ilse Weijo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…