Korvaavat tilat Hyllykallion koululle!

Hyllykallion koululla kärsitään sisäilmaongelmista. Tiloissa työskentelee päivittäin noin 340 lasta ja 40 henkilökuntaan kuuluvaa. Henkilökunnasta oireilee noin puolet ja oireilevien lasten määrä on koko ajan kasvamassa. Keskittymistä vaikeuttavat ja vakavia terveyshaittoja aiheuttavat oireet, kuten päänsärky, hengenahdistus, äänen käheytyminen, poskiontelo-, iho- ja silmäoireet, eivät saa kuulua normaaliin elämään koulutiloissa.

Kolme opettajaa on pitkään jatkuneiden oireidensa vuoksi siirtynyt tai siirtymässä tämän lukuvuoden aikana pois Hyllykallion koululta. Yksi luokka on päässyt opettajansa mukana turvallisempiin tiloihin. Emme pidä hyväksyttävänä, että muiden täytyy jäädä epäterveellisiin olosuhteisiin odottamaan pahempien oireiden tai sairauksien puhkeamista.

Seinäjoen kaupungin perusopetussuunnitelmassa luvataan turvalliset ja terveelliset koulurakennukset ja -tilat. Koska Hyllykallion koulun tilat eivät ole lupausten mukaiset, vaadimme korvaavia tiloja 2.1.2014 mennessä.

Adressi toimitetaan viikolla 51 Seinäjoen kaupungin sivistyskeskukseen toimialajohtaja Heikki Vierulalle ja perusopetusjohtaja Jari Jaskarille sekä saatetaan tiedoksi Seinäjoen kaupungin sisäilmatyöryhmän jäsenille.