säästäkää kyläkoulut

KIITOS ALLEKIRJOITTANEILLE. NIMIÄ TULOSTUSHETKELLÄ OLI KERTYNYT 853kpl. NIMILISTA ON TULOSTETTU 11.4.2008 JA TOIMITETTU ADRESSIN KERA MERIKARVIAN KUNNANVIRASTOLLE SIVISTYSJOHTAJA JARI TUURILLE HENK.KOHTAISESTI.Merikarvian kunta on lakkauttamassa kolme kyläkoulua,
virallisemmin sanottuna sivukoulua.
Päätös asiasta on kunnanvaltuuston aiheena touko-kesäkuussa 2008 vaikka nyt istuva valtuusto kielsi taannoin tekevänsä koulujen lakauttamispäätöksiä vaan ko.päätökset olisivat uuden valtuuston harteilla.
Nyt kuitenkin on tullut kiire, yhtenä perusteena se, ettei uusi valtuusto osaisi tehdä suuria päätöksiä..
käsitämme tämän epäluottamuslauseena kuntalaisia kohtaan; kuntalaisethan äänestävät valtuutetut.

Säästöt jotka syntyisivät koulujen lakkauttamisesta on laskettu aivan huikeasti yläkanttiin ja kulut tietenkin ihan minimiin.
Tämä laskelma on tehty kunnan sisällä, ei puolueettoman tekijän taholta.

Koulut on suunniteltu lakkautettavaksi syksyllä 2009, uhan alla ovat viimeiset kyläkoulut Merikarvialla; Lammela, Tuorila ja Kuvaskangas.

Kyläkoulut ovat olleet yleisesti tapetilla koko maassa ja monikaan lakkauttaminen ei ole pitkässä juoksussa tuonut kuntiin taloudellisia hyötyjä.

Pienen yksikön edut ovat koulumaailmassa korvaamattomia; erityistilanteisiin pystytään puuttumaan "tässä ja nyt", lasten erilaiset oppimistavat huomioidaan ja heitä kannustetaan yksilöllisesti, turvallisuuden tunne kyläkouluilla on myös omaa luokkaansa, koulut ovat "suurperheitä" ja asiat, niin iloiset kuin vakavatkin, käsitellään siten että kaikki saavat tarvitsemansa tiedot. Oppilaiden vanhemmat pitävät yhteyttä toisiinsa, kotien ja koulun välillä kulkee tiedon virta hyvin molempiin suuntiin.

mm.Kuvaskankaalla koulun loppuminen veisi mennessään myös kyläläisiltä yhteiset Joulu- äitienpäivä- ja kevätjuhlat ainakin, kirjaston sekä kahvilan jotka ovat kyläläisten aktiivisessa käytössä.
Koulu sai valtakunnallisesti arvostetun ympäristösertifikaatin ensimmäisenä oppilaitoksena Satakunnassa, uusitaanko tunnustus korkeatasoisesta ympäristöosaamisesta seuraavaksi koululle joka sulkee ovensa saman tien eivätkä lapset ja koulun aikuiset saisi nauttia työnsä hedelmistä?

Koulut ovat kunnalle itselleen hyvää mainosta, ja ketkä tulevaisuuden Merikarviaa luotsaavat eteenpäin; nykyiset vanhukset vai nykyiset koululaiset? Nykyisissä koululaisissa on varmastikin myös tulevia vanhustyöntekijöitä vaan jäävätkö he töihin "katteettomien lupausten kuntaan"?

Tämä adressi luovutetaan Merikarvian kunnan päättäjille ennen touko-kesäkuussa pidettävää kokousta kyläkoulujen kohtalosta.
Vaadimme että koulut saavat jatkaa nykyistä toimintaansa.

Kiitos osallistumisesta, jokainen on tärkeä!

Jos haluat tietoa kuinka asian kävi, laita sähköpostiosoitteesi nimitietojen perään, muuten sähköpostiosoitetta ei tarvitse ilmoittaa.

Kyliltä on viety jo postit ja kaupat, koulu on monelle se viimeinen elonmerkki kylän toimivuudesta.


KIITOS ALLEKIRJOITTANEILLE! ADRESSI JA NIMILISTA ON TULOSTETTU 11.4.2008, TUOLLOIN NIMIÄ OLI KERTYNYT ASIAN PUOLESTA 853kpl.

Toimitin adressin kunnanvirastolle henkilökohtaisesti samana päivänä, sivistysjohtaja Jari Tuurille.