Laurinlahden koulua ei tule lakkauttaa

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Laurinlahden koulun toiminta säilyy entisellä paikallaan. Espoon kaupunki tekee päätöksen jo kesäkuussa 2022 Laurinlahden koulun tulevaisuudesta. 
 
Esillä on kaksi vaihtoehtoa:  Laurinlahden koulu joko peruskorjataan tai rakennetaan tilalle uudisrakennus, jolloin toiminta jatkuisi rakennus/korjaustöiden jälkeen entisellä paikallaan. Toisena vaihtoehtona ehdotetaan Laurinlahden koulun lakkauttamista, jolloin toiminta loppuisi kokonaan ja oppilaat siityisivät pysyvästi  Espoonlahden koulun ja lukion sekä Rehtorintien kiinteistöihin. 
 
Jälkimmäistä vaihtoehtoa me pikkukoululaisten vanhemmat, alueen asukkaat ja muut allekirjoittaneet emme voi hyväksyä. Pikkukoululaiset eivät saa joutua huonon kuntatalouden maksumiehiksi.
 
Mikäli Laurinlahden koulun toiminta lakkaa nykyisellä paikallaan, tulee pienten koululaisten koulumatkoista huomattavasti pidemmät. Matkaakin merkittävämpi asia on koulutien turvallisuus: Laurinlahden kouluun koulutien taittaminen käy monella ilman autotien ylityksiä, turvallisen pientaloalueen halki, kun taas matka Espoonlahden koulun ja lukion kiinteistöihin tapahtuu vilkkaasti liikennöidyn Espoonlahdentien ja Merenkulkijankadun yli. 
 
Isojen teiden  liikenne vilkastuu alueen kehittyessä ja Lippulaivan mukana tuoman liikenteen myötä. Tällöin moni vanhempi varmasti joutuu kuljettamaan pienet koululaiset autoilla kouluun, jolloin liikenne alueella lisääntyy entisestään. Suur-Espoonlahden kasvava asutus sekä kehittyvät palvelut lisäävät tulevaisuudessa lapsien määrää alueella, mikä puoltaa uuden isomman koulun rakentamista. 
 
Laurinlahden koulu on erittäin pidetty noin 300 oppilaan alakoulu, joka tarjoaa pikkukoululaisille turvallisen ja laadukkaan koulutaipaleen alun. Niin tutkimukset kuin opettajien, lasten ja vanhempien kokemukset osoittavat turvallisen lähikoulun kiistattomat edut niin oppimistuloksissa, kouluviihtyvyydessä kuin kiusaamisen ehkäisyssä.
 
Tämän lisäksi koululla on suuri merkitys alueen vetovoimaan. Koulu toimii Laurinlahden alueen sydämenä ja se tarjoaa koulutoiminnan lisäksi mahdollisuuden urheiluseurojen ja työväenopiston toiminnalle  puhumattakaan koulun tarjoamista lähiliikuntamahdollisuuksista. Alueen lapset (myös koulut ja päiväkodit) käyttävät kenttää vuoden ympäri aina jalkapalloseurojen treeneistä hiihtoon ja luisteluun. 
 
Espoossa on rakennettu monta jo valmiiksi pientä koulua, joita joudutaan kovin kustannuksin laajentamaan. Laurinlahden koulun toiminnan tulee jatkua kunnollisissa tiloissa, joissa on terve sisäilma ja tilaa kasvavalle oppilasmäärälle. 

Charlotta Litmanen    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Charlotta Litmanen näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…