Linnan juhlat veteraaneille 2012

Arvoisa tasavallan Presidentti.

 

Lähestymme teitä kansalaisadressin muodossa tärkeällä asialla.

Olemme perustaneet facebookin ryhmän: Linnan juhlat 2011/2012(tuota emme saa enää muokattua) vähintään 1000 veteraania ja lottaa paikalle,alla linkki sivustolle:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.253104168051221&type=1          sekä sivun:

https://www.facebook.com/pages/Linnan-juhlat-Veteraaneille-edes-kerran/258425207512344

 

jonka toiveena olisi saada seuraksenne Linnan juhliin mahdollisimman paljon veteraaneja, lottia ja kotirintamaihmisiä. Heidän ikänsä on sitä luokkaa, että kovinkaan moni ei kutsuun voisi vastata, mutta pelkästään kutsu olisi monelle se "odotettu kunnianosoitus" koko valtiovallan ja Suomen kansan puolesta...me emme koskaan voi kiittää heitä tarpeeksi.

Tämän päivän sotia löytyy eri maanosista edelleen ja se on myöskin yksi syy, miksi olemme syvästi kiitollisia itsenäisestä Suomesta.

Tuo itsenäisyyspäiväjuhla on meille monelle siunaantunut syntymässä, mutta nämä kyseiset henkilöt ovat itsestään piittaamatta antaneet kaikkensa. Henkensä uhalla isänmaan ja meidän, jälkeläistensä puolesta.

Olemme katselleet itku silmässä erilaisia linkkejä ja lukeneet  haastatteluja heidän silloisista olosuhteistaan.

Kuitenkin tiedämme, että kokemus ja lukeminen ovat kaksi eri asiaa, yhtä syvää tuntemusta asiasta emme tiedosta.

Syvä, hyvin syvä nöyryys ja kiitollisuus on sisällämme ja siksi toivomme että Linnan juhlat järjestettäisiin edes kerran niin, että valtiovallan pitopöytään kutsuttaisiin juuri heitä, maamme eteen kaikkensa antaneita.

Joukossamme on vielä heitä, jotka loivat tuosta joulukuun kuudennesta koko Suomen kansalle arvostetun juhlapäivän. Suomen lippu nousee salkoon vuosittain.

Siinä on meille kaikille arvokkaat värit ja tuo siniristilippu, joka meille merkitsee rauhaa.Olisiko vihdoinkin aika nostaa veteraanit ja lotat  heidän ansaitsemalleen jalustalle ja tarjota heille  juhlaillallinen, arvoisessaan paikassa,Teidän seurassanne.

Uskomme, että koko Suomen kansa olisi tuona hienona hetkenä television ääressä kiitollisena, sekä Teille että näille isänmaan sankareille ja sankarittarille. Ikuisen kiitollisuuden viitta jäisi kevyenä harteillenne.

Suomen historiaan nuo kutsut jäisivät istuvan Presidentin sydäntyöksi...meille ei ole väliä minä vuonna tuo kutsu tai juhla heille suunnataan(vaikka otsikossa onkin vuosiluku2011), kunhan se tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

Elämää juoksuhaudoissa...kuulostaa todella hurjalta, kuin myös  tuo katkaistu lapsuus, sillä moni joutui sotaan lapsena.

Meillä monella on omia jälkeläisiä ja pelkkä ajatuskin kouraisee  rinta-alaa, jos oman lapsen joutuisi rintamalle laittamaan. Mitä evääksi antaisimme? Miten itse voisimme elää, tuskaisesti miettien että joku päivä saisimme viestin, ettei hän koskaan enää palaa...niin kävi monelle.

Siis pyydämme nöyrimmin että saisimme Teidät mukaan tähän meille niin tärkeään asiaan.

Laittaisitte käden sydämelle ja kuulostelisitte onko "sydämen velkaa" mahdoton kiittää näin, vielä kun ehdimme.

On myös jälkipolville tärkeää viedä sotiemme tietoa eteenpäin, aivan kuin Adolf Ernhroot sanoi: "Kansa, joka ei tunne menneisyyttään ei hallitse nykyisyyttään eikä näin ollen pysty rakentamaan myöskään tulevaisuuttaan".

http://www.youtube.com/watch?v=9URb-TjvoHw   (näitä haastatteluja löytyy 3 kpl)

Sodan kauheudet on syytä kertoa, sillä vain siten voimme olla varmoja että huolehdimme asioista niin, ettemme koskaan enää joutuisi sotimaan.

Siispä me allekirjoittaneet annamme "valtikan puhua", mutta ilmaisemme näin toiveemme siitä, että veteraanit ja lotat tulisi ehdottomasti istuttaa Presidentin Linnan istuimille itsenäisyytemme juhlapäivänä.

Kaunis kiitos ajastanne, kunnioittaen: ryhmän perustaja

Pirjo Kaskisola kaikkien allekirjoittaneiden  puolesta

Suosittelen kuuntelemaan seuraavan:

 

http://www.youtube.com/watch?v=MpM2uZgB8sg

 

HUOM! Lisään tänne vielä erityisviestin: On hienoa, että niin moni suosittelee tätä eteenpäin, mutta tuo allekirjoitus on ainoa joka kasvattaa adressin sanomaa ja samalla nopeuttaa viestin eteenpäin menoa..siis, kuuntele maamme rauhaa ja mieti, olisiko allekirjoitus sinun kiitoksesi. Minulle henkilökohtaisesti tämä on sydämen asia...kuten varmasti monelle muullekin.

 


Tänne voi myös laittaa omia ehdotuksia, mm varjojuhlista tms. Minusta tuo päivä tulisi edes kerran olla kokonaan omistettu heille, jotka tämän itsenäisyyden meille pyhäpäiväksi taistelivat.